JESEN U NAJBOLJEM IZDANJU: Napravite sočni kolač od bundeve!

Prava i jednostavna jesenska poslastica!

Sastojci za kolač:

200 g pirea od kuhane bundeve
250 g brašna (oštrog)
100 ml sojina mlijeka (ili običnog)
75 ml ulja
1 žlica jabučnog octa
2 žlice tekućeg meda (ili sirupa agave)
70 -100 g smeđeg šećera
2-3 žlice stevije
1 žličica cimeta
1/2 žličice mljevenog muškatnog oraščića
1 žličica vanilin šećera
1 žličica praška za pecivo
1/2 žličice sode bikarbone

Puding od bundeve:

100 ml sojina mlijeka (ili običnog)
250 g pirea od kuhane bundeve
žličica limunova soka
žličica vanilin šećera
2 žlice stevije
2 žlice škrobnog brašna



Priprema:

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Sve sastojke za kolač izmiješajte te smjesu istresite u kalup promjera 22 centimetra. Pecite oko pola sata. Kada je biskvit gotov, vrijeme je za pripremu pudinga od bundeve.

Pomiješajte 50 ml sojina mlijeka s limunovim sokom, vanilijom, šećerom i pireom od bundeve. Kuhajte dok ne proključa. Ukuhajte razmućeni kukuruzni škrob (kukuruzni škrob koji je prethodno razmućen u preostalih 50 ml sojina mlijeka) i kuhajte dok se ne zgusne. Puding odmah premažite preko još toplog kolača. Ostavite da se ohladi.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI