Josipa Lisac – pola stoljeća na sceni

Ono što je David Bowie predstavljao za britansku scenu, Josipa Lisac značila je za ovaj dio Europe, ne samo u glazbi, već i u kazalištu i modi

Svojih pola stoljeća na sceni, glazbeno-životno partnerstvo s Karlom Metikošem, pomicanje granica u umjetnosti i suradnju s mladim talentima, Josipa Lisac predstavit će u ekskluzivnom razgovoru na nadolazećem MAKK-u, 22.11.. Razgovor s velikom glazbenom divom vodit će Saša Antić, frontman i autor TBF-a za kojeg je Josipa “velika inspiracija, jedina jedina i vječno mlada”.

Karijera ove umjetnice priča je o jednom neprekidnom istraživanju i mnogim uspješnim otkrićima. Ono što je David Bowie predstavljao za britansku scenu, Josipa Lisac značila je za ovaj dio Europe, ne samo u glazbi, već i u kazalištu i modi. Odgovor na pitanje prilagođava li se Josipa Lisac vremenu ili se vrijeme prilagođava njoj, saznat ćemo u njenom makk-ovskom razgovoru kojeg možemo najaviti kao multimedijalno iskustvo.

Njen umjetnički, ali i ne samo umjetnički život, obilježilo je partnerstvo s Karlom Metikošem, kao i suradnja s Alkom Vuicom i Ivicom Krajačem. Danas se, pak, Josipa okrenula mladim i talentiranim glazbenicima i autorima, a iz tih suradnji nastaju novi uzbudljivi oblici zaigranosti i originalnosti. Ukratko, Josipa Lisac zaista nije poput drugih.

O svom glazbenom putovanju, glazbenoj prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, ali i kreativnom ekosustavu kakvim ga vidi Josipa Lisac, slušamo na 6. MAKK-u u ekskluzivnom razgovoru sa Sašom Antićem, 22. studenog!

 

Facebook Comments



Loading...
DIJELI