JUHA OD JANJEĆIH NOGICA: Riješite se virusa laganom domaćom juhom

Janjeća juha je izrazito lagana i vrlo, vrlo ukusna, a oni koji su ju probali opisuju ju kao pravi gurmanski užitak. Kušajte, mogla bi i vas ugodno iznenaditi!

Sastojci:

6 janjećih nogica


3 crvena luka

1 rajčica



2 ljute papričice

1 režanj bijelog luka

žličica papra

pola žličice đumbira i kurkume

rukohvat korijandera

sol

ulje

pet šalica vode

Priprema:

Oprane janjeće noge stavite u posudu za kuhanje. Ubacite kurkumu, sol i papar te nalijte vodu i stavite da kuha na najjačoj temperaturi desetak minuta. U međuvremenu u tavici zagrijte ulje i dodajte narezani luk i papriku, kuhajte sve dok se luk ne kristalizira pa ubacite đumbir i češnjak te prodinstajte oko pola minute. Potom ubacite rajčicu i kuhajte par minuta. Sklonite s vatre, a kada nogice prokuhaju, dodajte prethodno propirjane sastojke i sve skupa krčkajte još desetak minuta. Po potrebi, dodajte još vode.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI