Komedijine hit-predstave od petka dostupne online

Foto: Cropix

Zagrebačko Kazalište Komedija od petka, 15. svibnja, počinje s programom online prikazivanja svojih uspješnica, a dok čekaju normalizaciju kazališnih aktivnosti nakon krize koronavirusa i potresa, Komedijini umjetnici spotom su odaslali poruku o važnosti umjetnosti.

Iako je Nacionalni stožer Civilne zaštite prije nekoliko dana donio odluku o popuštanju mjera i time načelno omogućio održavanja, između ostalog i kazališnih proba, u kazalištu Komediji to još neko vrijeme neće biti moguće jer je kazališna zgrada nakon potresa 22. ožujka dobila žutu, a zgrada u kojoj su uredi crvenu naljepnicu, priopćeno je iz Komedije.

“No, željni rada, naši su se umjetnici okupili virtualno i snimili video završnog broja iz mjuzikla ‘Jalta, Jalta’” autora Alfija Kabilja i Milana Grgića, svevremenski i za naše kazalište amblematski ‘Neka cijeli svijet’“, ističe se u priopćenju. “U spotu su vidljivi i kadrovi oštećene Komedije, i nadamo se da ćemo do povratka u Komediju barem na ovaj način poslati poruku nade našim brojnim dragim posjetiteljima”, poručuju iz Komedije.

U iščekivanju obnove i buduće normalizacije rada, Kazalište Komedija najavljuje program prikazivanja predstava hrvatskih autora na svojem YouTube kanalu, triju uspješnica toga teatra.

Od petka 15. svibnja u 20 sati, program ‘Od petka do petka’ donosi po jednu predstavu s repertoara Komedije koja će se moći pogledati do narednog petka, kad će biti dostupna iduća predstava.



Prva je na redu predstava ‘Bljesak zlatnog zuba’ Mate Matišića, gastarbajterska kronika u režiji Zorana Mužića (dostupna od 15. svibnja u 20 sati do 22. svibnja u 18 sati). Slijedi, od 22. svibnja u 20 sati do 29. svibnja u 18 sati, mjuzikl ‘Byron’ Darka Domitrovića i Mire Gavrana. Dirigent je Dinko Appelt, a redateljica Ivana Čoh.

Posljednji u nizu online dostupan bit će, od petka 29. svibnja u 20 sati do petka 5. lipnja u 18 sati, glazbeni krimić “Faraon iz Ilice je mrtav”, koji je po istoimenu romanu Milane Vuković Runjić u dramatizaciji Ane Tonković Dolenčić te na glazbu Ivana Josipa Skendera postavio redatelj Krešimir Dolenčić. Dirigent je Krešimir Batinić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI