Koncert Brune Mičetića

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na koncertu na kojem će se Mičetić predstaviti u punom sastavu, moći će se čuti upravo ono o čemu pišu kritičari - produhovljenost, fluidnost te prozračnost ispunjene iskrenim i spontanim emocijama kojima nas hrani jazz glazba.

Za sve one koji ne znaju – kako ističu štovatelji i poklonici – Bruno Mičetić vjerojatno je najveći domaći heavy metalac među jazzerima te najveći jazzer među heavy metalcima. To je isti čovjek koji vodi riječki hard rock kvintet Keops i koji takav glazbeni izričaj kirurški precizno odvaja od bavljenja jazzom. Sve što radi utemeljeno na velikoj posvećenosti, iznimnoj ljubavi, glazbenom sazrijevanju i što je najvažnijecjeloživotnom učenju, no ipak se čini kako tek jazz vode otkrivaju njegov potpuni talent.

Beauty Of Your Soul drugi je studijski album Bruno Mičetić Trija, objavljen uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske i upravo taj album Mičetić će izvesti u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog 14. rujna. Na koncertu na kojem će se Mičetić predstaviti u punom sastavu, moći će se čuti upravo ono o čemu pišu kritičari – produhovljenost, fluidnost te prozračnost ispunjene iskrenim i spontanim emocijama kojima nas hrani jazz glazba. Na albumu su ostvarene brojne suradnje s istaknutim jazz glazbenicima kao što su Goran Rukavina, Joe Kaplowitz, Dado Marinković, Gojko Tomljanović i Vojkan Jocić, a cijeli je album prošao kroz spretne i znalačke ruke producenta Primoža Grašića. U njegovom je studiju u Sloveniji album sniman i produciran, a Grašić gostuje i na Blues for P.G. koju je Mičetić posvetio upravo njemu. Kroz osam skladbi na albumu, Bruno Mičetić će slušatelje povesti na mirno i sigurno putovanje u svijet jazza, bluesa i balada, u svijet u kojemu se čini kako je glazbu jednostavno pisati i slušati, ali čim se malo “zagrebe” ispod površine shvaćamo da to nije tako. 

Bruno Mičetić  diplomirao je 2009. godine na Kartenlandes konzervatoriju u Klagenfurtu te je do sada objavio nekoliko studijskih izdanja u suradnji s brojnim glazbenicima: Phantom Whisper, Fat Manager, Dates, Keops, Pred lice sudbini, Beauty Of Your Soul… Nastupao je na svim prestižnim jazz festivalima i surađivao s brojnim eminentnim glazbenicima. Po prvi put će nastupiti u Maloj dvorani Vatroslava Lisinkog što je izvrsna prilika da zagrebačka publika uživo pogleda i doživi sve ono što Bruno gradi i vjeruje godinama.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI