Koncert u počast Lisinskom

Program koncerta tematski je koncipiran i donosi presjek hrvatske glazbe od kraja 18. stoljeća pa sve do suvremenijih djela

Hrvatski povijesni muzej obilježava 200. godišnjicu rođenja jednog od najznačajnijih hrvatskih skladatelja koncertom pod nazivom Lisinski 200. Koncert će se održati u petak, 8. ožujka u 20 sati u dvorani gornjogradske barokne palače Vojković-Oršić-Kulmer-Rauch – danas Hrvatskom povijesnom muzeju.

Riječ je o recitalu hrvatske glazbe kojega je osmislila pijanistica Ivana Jelača, a uz nju će ovom prigodom nastupiti sopranistica Marija Lešaja te flautistica Ines Ivanjek. Program koncerta tematski je koncipiran i donosi presjek hrvatske glazbe od kraja 18. stoljeća pa sve do suvremenijih djela, uz ostvarenja Vatroslava Lisinskog kao utemeljitelja hrvatske opere i solo pjesme.

Koncert će se održati u petak, 8. ožujka u 20 sati u dvorani gornjogradske barokne palače Vojković-Oršić-Kulmer-Rauch – danas Hrvatskom povijesnom muzeju. Muzej u svom fundusu čuva građu koja svjedoči o bogatstvu hrvatske kulturne pa tako i glazbene baštine, njezinim velikanima među kojima značajno mjesto zauzima Vatroslav Lisinski i njegovi suvremenici.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI