KRALJICA BLAGDANA: Za savršenu sočnu pečenu puricu potrebno je nekoliko važnih trikova!

Bez nje su blagdani nezamislivi!

Sastojci:

1 purica, 3 do 4 kg
sol
papar
maslac
ulje
limun
2-3 grančice ružmarina
2-3 listića lovora
2 češnja češnjaka

Priprema:

Puricu dobro očistite, operite i osušite. Natrljajte je dobro izvana i iznutra solju i premažite maslacem. Grančicu ružmarina sitno nasjeckajte i natrljajte po purici.



U unutrašnjost purice stavite prerezani limun, grančicu ružmarina, listove lovora i češnjak. Prelijte uljem.
Pecite u pećnici, često podlijevajući uljem i maslacem koji se rastopio. Po potrebi podlijevajte vodom i pilećom juhom.

Purica se mora peći na umjerenoj temperaturi. Gotova je kad je lijepo rumena, a meso mekano (vilicom ubodite meso – ako vilica lagano izlazi, meso je pečeno).

Narežite je na lijepe komade i prelijte s malo masnoće od pečenja.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI