KRALJICE STOLA, SLASNE DO BOLA: Tradicionalni recept za domaće kobasice sadrži nekoliko malih tajni

Napravite ih sami!

Sastojci:

4 kg svinjetine od vrata
4 žemičke
6 dag soli
mljevena crvena paprika
papar
1 vezica zelenog peršina
8 češanja češnjaka
5 m tankih crijeva (usoljenih)

Priprema:

Meso odvojite od kosti i izrežite na manje komade. Žemičke namočite u hladnu vodu, peršin sitno isjeckajte, a češnjak izgnječite i stavite u malo vode. Usoljena crijeva močite u mnogo hladne vode kojoj ste dodali malo narezanog luka i češnjaka.



Svinjetinu, razmočeni i ocijeđeni kruh sameljite krupnije na stroju za meso. Samljeveno meso i žemičke posolite, popaprite, stavite papriku, kosani peršin i ocijeđenu vodu od češnjaka.

Zatim masu dobro izmiješajte rukama, dok ne dobijete dobro povezanu smjesu. Crijeva izvadite iz vode, dobro ih isperite izvana, pa pustite vodu i unutra kako biste ih isprali i u isto vrijeme ustanovili je li crijevo čitavo. Zatim ih nadijevajte pripremljenim mesom. Napunjeno crijevo zavrćite u razmacima prema željenoj dužini kobasice. Na tavu stavite malo ulja i nekolika žlica bijelog vina pa odmah u hladno stavite kobasice.

Pecite ih pod poklopcem na umjerenoj temperaturi oko pola sata dok ne poprime žutosmeđu boju. Višak kobasica stavite u zamrzivač do upotrebe.

Poslužite s pirjanim kiselim kupusom i krumpirom po želji ili salatom od krumpira i umakom od hrena s vrhnjem.

Napomena: za nadijevanje kobasica uzima se stroj za mljevenje mesa na koji se umjesto rupičaste rešetke stavi ljevkasti tuljac.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI