Legenda o nepoznatom konjaniku

I ove je godine program festivala podijeljen u tri tematska dana, u petak kao Obiteljski dan, subota će biti Dan viteštva, a nedjelja Dan legendi, rekao je načelnik Dalibor Macan te ocijenio kako je ta manifestacija odavno opravdala sva očekivanja

Osmi Srednjovjekovni festival koji će se ove godine održati od 3. do 5. kolovoza u Svetvinčentu, predstavljen je na konferenciji za novinare u utorak u kaštelu Morosini-Grimani, gdje su o programu i atrakcijama ovogodišnjeg festivala govorili organizator festivala Igor Macan, načelnik općine Svetvinčenat Dalibor Macan sa suradnicima.

I ove je godine program festivala podijeljen u tri tematska dana, u petak kao Obiteljski dan, subota će biti Dan viteštva, a nedjelja Dan legendi, rekao je načelnik Dalibor Macan te ocijenio kako je ta manifestacija odavno opravdala sva očekivanja te nastavlja doprinositi brendiranju ove općine kao vrlo jedinstvene destinacije u Istri i šire.

“Najveću vrijednost prepoznajemo u tome što je festival postao sastavni dio lokalne zajednice.  Na istu temu nastavlja razvijati nove ideje i projekte i tako svi zajedno doprinosimo razvoju gospodarstva u našoj općini” , rekao je Macan dodavši kako će se uoči Srednjovjekovnog festivala, u četvrtak, održati filmske projekcije u Kaštelu. Najprije će biti prikazan film “U ime Jagode, Čokolade i Duha Svetoga” nakon čega će biti prikazan animirani film za sve generacije “Hotel Transylvania: Praznici počinju”.

Po njegovim riječima, program je i ove godine vrlo bogat, a uvijek nastoji donijeti neke novitete pa je tako Obiteljski dan programski posebno prilagođen djeci dok je Dan viteštva u subotu koji će biti posebno posvećen viteškim borbama u sklopu koje će posjetitelji imati priliku vidjeti nastup udruge Hector koja ove godine po prvi put gostuje u Svetvinčentu na Srednjovjekovnom festivalu. Na Danu legendi u nedjelju publika će moći pratiti uprizorenje dviju najpoznatijih svetvinčentskih legendi – Legendu o vještici Mare te Legendu o nepoznatom konjaniku.

“Posebna poslasticu u programu donose nam gosti iz Slovačke, Sokolary iz grada Sv. Bavona koji će pokazati drevnu vještinu i ljepotu suradnje čovjeka i sokolova” – istaknuo je Igor Macan jedan od idejnih kreatora festivala.



Dodao je kako u kreiranju programa Srednjovjekovnog festivala u Svetvinčentu sudjeluje oko 250 kostimiranih sudionika iz 15-tak domaćih i inozemnih udruga..

Facebook Comments

Loading...
DIJELI