Ljeto u MSU uz Mayalese

Uz dvije velike izložbe, prije početka koncerta, publiku očekuje i performans hrvatskog umjetnika Vlatka Vinceka pod nazivom „The art is a sickness“

Novi album “Simbol za sunce”’, kojim su pobrali odlične kritike i osvojili Porina za najbolji rock album godine samo su neki od brojnih uspjeha zagrebačkih Mayalesa koje vrijedi istaknuti u godini u kojoj kolektiv slavi svoj 25. rođendan, a u subotu, 14. srpnja, na krovu Muzeja suvremene umjetnosti zatvaraju petu sezonu Ljeta u MSU.

Uz njihov koncert, po cijeni jedne ulaznice, u Muzeju suvremene umjetnosti moći ćete posjetiti i izložbe: „Područja doticaja – arhitektura Graza i Zagreba“ na kojoj MSU i Kunsthaus Graz (Austrija) otkrivaju vrhunske, ujedno i otkačene koncepte, neobično smiona i inovativna djela štajerskih arhitekata te radove domaćih umjetnika koji se oslanjaju na one avangardnih zagrebačkih arhitekata, te „REZ/CUT“, izložbu koja kroz brojna djela različitih generacija suvremenih umjetnika iz Hrvatske i srednje Europe prikazuje putanju kolaža kroz povijest. Uz dvije velike izložbe, prije početka koncerta, publiku očekuje i performans hrvatskog umjetnika Vlatka Vinceka pod nazivom „The art is a sickness“. Performans proizlazi iz Vincekovih ranijih radova nastalih u zadnjih petnaestak godina, pod radnim naslovom „Dijagnoze”, kojima se prožima osnovna teza romantizma o umjetniku melankoliku suočenim sa svojim demonima, patnjom i tjeskobom, zapravo teza o „bolesniku” koji proizvodi „bolesnu“ umjetnost. Performans će započeti u 20.40 sati na ulazu u MSU.

Također, već tradicionalno, moći ćete pogledati projekcije najboljih filmova sezone MSU kina – Best of Metropolis. Ovaj put na repertoaru je francuska romantična komedija „Victoria“, koja će se prikazivati u dva termina (17.30 i 19.30 sati) u Dvorani Gorgona MSU-a .

Uz sve spomenuto, ove godine Ljeto u MSU premijerno uključuje i književne tribine, odnosno čitanja relevantnih domaćih autora svih generacija. Tako će vam se prije početka koncerta u vanjskom prostoru Muzeja od 19.45 sati predstaviti dvoje autora: Suzana Matić i Ivan Jozić.

Facebook Commentsloading...
Loading...
DIJELI