‘LUDI MAX’ SALUTIRAO TRUMPA: ‘To je ono što jedan rasist, mizogin, homofobičan, fašist čini drugom’

Foto: Instagram

Američki glumac Mel Gibson najpoznatiji je po akcijskim filmovima “Mad Max”, “Smrtonosno oružje”, ali i po režiranju filma iz 1995. godine “Hrabro srce” koji je osvojio pet Oscara.

Međutim, umjesto filmova, medijsku je pažnju, ali i veliku lavinu na društvenim mrežama pokrenuo nakon što su ga kamere snimale da na meču Conora McGregora i Dustina Poierrea patriotski pozdravlja bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa nakon što je ušao u T-Mobile Arenu u Las Vegasu, a koji ​u povijest zajedno s Nixonom ulazi kao jedan od najgorih predsjednika SAD-a.

Tu je titulu zaradio zbog svoje politike diskriminiranja i iskorištavanje moći za vlastite interese kojom je narušio američku demokraciju.


 

Mike Sington je na svojem Twitteru napisao: “Naravno da bi Mel Gibson stao i pozdravio Donalda Trumpa dok je ulazio na UFC natjecanje u Las Vegasu. To je ono što jedan rasist, mizogin, homofobičan, fašist čini drugom. Gamad pozdravlja gamad.”

Mnogi su se okomili na Gibsona jer pozdravlja osobu koja podržava fašističke, netolerantne ideje svojoj politici, kao i on sam.

Podsjetimo, Mel Gibson je 2006. godine policajku koja ga je privodila zbog vožnje u alkoholiziranom stanju upitao je li Židovka i zaključio da su “Židovi krivi za sve ratove u svijetu”, a poznat je i po snimci iz 2010. u kojoj prijeti svojoj tadašnjoj supruzi Oksani Grigoirevoj nazivajući je rasističkim i pogrdnim imenima.

U nastavku pogledajte videozapis Gibsonovog pozdrava.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI