MEKANE KIFLICE: Pecivo koje se savršeno slaže uz gotovo svaki objed!

7dnevno

Ovim odličnim receptom oduševit ćete svoje ukućane i goste.

Sastojci:

1 kg brašna

500 ml mlijeka

300 ml ulja



2 jajeta

2 čajne žlice šećera

1 čajna žlica soli

50 g svježeg kvasca

1 jaje (za premazivanje)

Priprema:

U mlijeko stavite kvasac, prstohvat soli i šećera. U drugoj posudi pomiješajte ulje, jaja, šećer i sol, a zatim dodajte i mlijeko s kvascem. Dodajte brašno i zamijesite tijesto pa ga ostavite 30 minuta na toplome mjestu da nabuja.

Tijesto podijelite na tri dijela. Svaki dio posebno razvucite i razrežite na 12 dijelova ili 16 ako želite manje kiflice. Margarin (50 grama) istopite i pomoću četkice premažite svaki trokut tijesta, a onda zarolajte kiflice. Posložite ih u posudu u koju ste prethodno naribali margarin (oko 75 g) i ostavite još 30 minuta na toplome mjestu.

Kiflice premažite jajetom i pospite sezamom ili kimom. Pecite ih u zagrijanoj pećnici na 200 °C 18–20 minuta.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI