MLADEN GRDOVIĆ JOŠ SE OVO LJETO NIJE OKUPAO U MORU: Moram malo skinuti drob, uprasio sam se malo’

Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Na koncertu Mladena Grdovića, Jasmina Stavrosa i Zlatka Pejakovića, u Novoj Gradiški se okupilo čak 12 tisuća ljudi.

Nema sumnje da su Tri mušketira ovim koncertom dokazala da pandemija koronavirusa nije uništila scenu i slomila duh, kako glazbenika, tako i publike.

“Ovaj koncert u Novoj Gradiški najveći je koncert Tri mušketira ove godine. Korona nas je sve unazadila, gotovo pa dotukla, ali hvala Bogu, još smo živi, ne predajemo se. Imat ćemo još nekoliko nastupa i nadamo se na jesen normalizaciji situacije”, ispričao je Mladen za Dnevno.hr. Dodao je kako uz posao, ovo ljeto ima dovoljno vremena posvetiti se sebi, ali i svojim prijateljima.


“U Zadru sam cijelo vrijeme; družimo se dan i noć; ima tu pjesme i vina, ali to je život nas boema”, dodaje. Kada ne radi i ne druži se s prijateljima, legendarni Zadranin se odlučio posvetiti sebi.

“Moram malo skinuti drob, uprasio sam se malo, na dijeti sam, manje jedem, manje pijem, a čak sam počeo i trčati. Još nisam našao vremena da se ovo ljeto okupam u moru, za sad se kupam u znoju lica svog”, ispričao je kroz smijeh. Pitali su ga hoće li ukrasti vrijeme za suprugu Brankicu i sebe, s kojom je usprkos brojnim trzavicama još uvijek u braku, te negdje otputovati. “Pitajte vi Brankicu gdje ona mene namjerava odvesti, a da nije pred zadarski sud”, s protupitanjem je odgovorio Mladen, još uvijek pod dojmom nastupa u petak.A petak su progrmjeli i pljesak i vriskovi srcem Slavonije kad su se Tri mušketira popela na pozornicu Novogradiškog glazbenog ljeta. Unatoč ograničenjima, covid mjerama i neizvjesnostima iz dana u dan uoči koncerta, hoće li se ovakav spektakl uopće uspjeti održati, domaće glazbene legende na radost tisuća svojih obožavatelja pripremile su doista nezaboravnu noć. Jasmin Stavros, ponesen euforijom i reakcijama publike, jedva je dočekao da se popne na binu čak i na štakama sa slomljenom nogom jer ovakvu noć, kaže, nije mogao propustiti.

“Svi mi na sceni jako dobro znamo koliko nam svima treba ovakve međusobne terapije i ljubavi s našom vjernom publikom, a Novogradiško ljeto manifestacija je zbog koje bih ustao i sa samrtne postelje, a ne samo s “običnom” slomljenom nogom koju sam slomio na ljetovanju na Korčuli”, kazao je popularni Staki i zaradio ovacije i skandiranje tisuća i tisuća okupljenih. Po silasku s pozornice brojne obožavateljice preskočile su sigurnosnu ogradu i dočekale ga poljupcima.

Ništa lošije kod publike nije prošao ni zadarski grdelin Mladen Grdović s kojim je publika uglas pjevala od prve do zadnje pjesme.

“Zlatka Pejakovića slušao sam još kao dijete, a Stavrosa znam samo kao bubnjara”, našalio se Grdović na račun svojih dragih prijatelja i nasmijao sve okupljene na dupkom punom novogradiškom trgu. Redao je red pjesme, red viceva i jedva je sišao s bine. Publika ga je stalno zvala na bis.

Na kraju ove nezaboravne večeri hrvatske zabavne glazbe, pred publiku je posljednji izašao Zlatko Pejaković čiji su gromki glas i bezvremenski hitovi odzvanjali prostranom slavonskom ravnicom dugo u noć.

“Ova večer, ovaj nastup, ovakva čarobna publika – za mene su duhovna hrana. Ovo mi je produžilo život za barem 20 godina”, priznao je rođeni Osječanin i javno se, pjesmom, zahvalio svojim domaćinima.

Na jubilarno 25. izdanje Novogradiškog glazbenog ljeta izrazito je ponosan i gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić.

“Ako nešto vrijedi, onda to pratite godinu-dvije. No, ako nešto ima zaista istinsku vrijednost, onda traje: 25. izdanje Ljeta je veliki jubilej, ljudi nam pristižu iz svih krajeva Lijepe Naše. Ovo je za nas velika stvar”, rekao je Vinko Grgić te otkrio kako sluša svu trojicu mušketira. S njime se slaže i direktorica Turističke zajednice Nove Gradiške i predsjednica Gradskog vijeća Dinka Matijević koju je Grdović, u znak zahvalnosti na vrhunskom gostoprimstvu, pred kraj svog nastupa pozvao na pozornicu da čak i zapjevaju zajedno.

Tri mušketira odradili su tako svoj prvi zajednički koncert nakon pandemije virusa, a svojim vatrenim nastupom, složni su mnogi, “ubili” su koronavirus u Novoj Gradiški, barem na jednu noć; i još jednom dokazali zašto su istinske legende domaće zabavne glazbe. Njihovu scensku čaroliju od prošle noći publika će još dugo pamtiti.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI