MONTE TORTA JE ČISTA SENZACIJA: Smatraju je idealnom za proslave, jer je djeca obožavaju

Smatra se da je Monte torta idealna za proslave, a posebno dječje rođendane jer je djeca obožavaju. Mekan biskvit, divna krema, lješnjaci i Nutella ono su što ovu tortu čini tako ukusnom!

Kora:

6 bjelanjaka
6 žlica šećera
100 g lješnjaka
6 žlica brašna


Krema:

6 žumanjaka
8 žlica šećera
2 pudinga od vanilije ili slatkog vrhnja
2 žlice brašna
litra mlijeka
vanilin šećer
250 g maslaca ili margarina
50 g šećera u prahu
četiri žlice Nutelle
petit keks



Priprema:

Ispecite lješnjake, ohladite ih i ogulite. Isjeckajte ih na veće komadiće. Bjelanjke umutite u čvrst snijeg, postupno dodajte šećer, a na kraju ubacite brašno. U kalup stavite lješnjake, a preko njih smjesu za koru. Stavite da se peče desetak minuta. Ohladite koru.

U posudu stavite 800 mililitara mlijeka da zakuha s vanilin šećerom. Dodajte pomiješanih šest žumanjaka sa šećerom. U drugu posudu stavite dva pudinga, dvije žlice brašna i 200 mililitara mlijeka. Sjedinite obje smjese.

U zakuhano mlijeko dodajte smjesu i miješajte na vatri dok se krema ne zgusne. Ostavite je da se ohladi. U drugoj posudi pjenasto umutite margarin (maslac) sa šećerom u prahu.

Postupno dodajte ohlađenu kremu. Kada se masa sjedini, podijelite je na dva dijela. U jedan dio stavite tri žlice Nutelle i izmiksajte.

Koru okrenite tako da vam lješnjaci budu gore. Premažite ih Nutellom. Stavite žutu kremu, a zatim preko nje poredajte petit keks. Nakon toga dodajte čokoladnu kremu. Ostavite tortu na dva sata da se hladi u hladnjaku. Kada se torta stegne, ukrasite je po želji, uz pomoć šlaga, kreme od vanilije ili je jednostavno prelijte istopljenom crnom čokoladom.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI