Najbolje izdanje do sada!

I ove godine na Špancirfest dolaze velike glazbene zvijezde. Prije svih tu su UB 40, Soul II Soul i The Brand New Heavies, a na radost brojnih Varaždinaca i posjetitelja ponovo dolaze Dubioza kolektiv i S.A.R.S. Tu su, naravno, i domaće snage - Parni valjak, Urban&4, Josipa Lisac, Zdenka Kovačiček, Mia Dimšić, kao i popularni glazbenici iz susjednih zemalja poput Amire Medunjanin, Zabranjenog pušenja, Zorana Predina, Vlatka Stefanovskog i drugih.

Jubilarno, slavljeničko 20. izdanje popularnog Špancirfesta u Varaždinu u deset dana, od 17. do 26. kolovoza, donosi brojne novine i iznenađenja, uz želju da svojim posjetiteljima ponudi najbolje, najavili su organizatori.

Prvi put povijesna će jezgra Varaždina postati najveća pozornica na otvorenom u Hrvatskoj.
Kao i tijekom svakog festivala, ‘špancireri’ će moći uživati u stotinama uličnih programa, sudjelovati na kreativnim radionicama, razgledati izlagačko-prodajnu ponudu, uživati u gastronomskim specijalitetima, a ono što mnoge najviše zanima je glazbeni program.

“Imat ćemo tri pozornice – onu kod prekrasne Vile Bedeković, zatim pozornicu na Trgu kralja Tomislava te najveću na uobičajenom mjestu, podno zidina Starog grada, a velika je novost da će svi koncerti, osim onih u dvorištu Vile Bedeković, biti besplatni“, kazali su organizatori.

I ove godine na Špancirfest dolaze velike glazbene zvijezde. Prije svih tu su UB 40, Soul II Soul i The Brand New Heavies, a na radost brojnih Varaždinaca i posjetitelja ponovo dolaze Dubioza kolektiv i S.A.R.S. Tu su, naravno, i domaće snage – Parni valjak, Urban&4, Josipa Lisac, Zdenka Kovačiček, Mia Dimšić, kao i popularni glazbenici iz susjednih zemalja poput Amire Medunjanin, Zabranjenog pušenja, Zorana Predina, Vlatka Stefanovskog i drugih.

“Naša je namjera od samog početka, od 2000. godine bila da Špancirfest bude urbani festival, ne isključivo glazbeni, već festival koji će ponuditi ono najbolje od Varaždina, širiti duh i dobre vibracije našega grada. A upravo radi održavanja duha festivala, ove godine na Starom gradu neće biti drvene ograde“, najavio je gradonačelnik Ivan Čehok.



Iznio je želju organizatora da u festival uključi što više domaćih ugostitelja, budući da je i gastro ponuda iznimno važna.

“Zato ove godine imamo varaždinske partnere i ugostitelje koji će se smjestiti u dubokom hladu perivoja na Starom gradu, a imat ćemo ponovo i Vinski grad koji se pokazao kao odlična ideja. Stalo nam je da građani svih generacija pronađu nešto za sebe“, rekao je Čehok te najavio jednu od novina ovogodišnjeg festivala – lunapark smješten podno zidina Staroga grada.

I kreativni program Špancirfesta vezan je uz izravan kontakt umjetnika s publikom, pa će tako i ovoga puta biti otvorena Kreativnica u Uskoj ulici, Umjetnička ulica u Školskoj, Obrtnička u Draškovićevoj ulici, kao i Park kreative u Habdelićevoj ulici. Sve su te lokacije svake godine iznimno posjećene, ali i važne jer Špancirfest nastavlja s poticanjem razvoja kulturnih i kreativnih industrija, ističu organizatori.

Program festivala upotpunit će i kazališne predstave, a za organizaciju je zadužen sve popularniji Kerekesh Teatar.

Jubilarni 20. Špancirfest bit će bolji od svih dosadašnjih, poručuju organizatori koji pozivaju građane da vrijeme od 17. do 26. kolovoza rezerviraju za barem jedan posjet Varaždinu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI