NAJBOLJE OD DALMATINSKE TRADICIJE: Pašticada se dugo priprema, ali rezultat se itekako isplati!

Što su blagdani bez dobre pašticade!

Sastojci:

1 kg juneće plećke bez kosti (deblje od lopatice)
2 glavice crvenog luka
1 korijen pastrnjaka
2 crvene mrkve
¼ korijena celera
3 dunje
150 g maslaca
3 dl bijelog vina
korica naranče po želji
sol, papar po ukusu
50 ml suncokretova ulja

Priprema:

Jednu dunju ogulite i našpikajte meso junetine, natrljajte je solju i paprom. Dolijte bijelo vino, narezano korjenasto povrće i crveni luk narezan na četvrtine te pustite da stoji u marinadi preko noći. Drugi dan meso izvadite iz marinade, posušite te u vrućoj posudi zapržite na suncokretovu ulju sa svih strana.



Izvadite meso, dodajte ocijeđeno povrće i luk iz marinade, pirjajte 15-ak minuta te dodajte tekućinu iz marinade. Vratite meso unutra i pirjajte sat i pol do dva. Kad je meso mekano, izvadite povrće i izmiksajte štapnim mikserom te dodajte maslac i začine po želji. Meso narežite na ploške i prelijte umakom.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI