“Novi papa” se šminka 20 puta dnevno, a s Meghan Markle razmjenjuje modne savjete

YouTube

Nastavak serije “Mladi papa” izašao je na HBO pod naslovom “Novi papa” i u samo šest epizoda, uspjela je postati najkontroverznija serija ove godine. Iako je godina tek počela, serija je šokirala svijet i uspjela sebi osigurati mjesto među najkontroverznijim glumačkim izdanjima.

“Novi papa” otvara vrata Vatikana izbjeglicama iz Afrike i sa Srednjeg Istoka, a zatim počinje mudrovati da se crkva treba odreći svih bogatstava. Novog papu glumi John Malkovich, Amerikanac hrvatskih korijena. Emmyjem nagrađeni glumac, glumi poprilično ekstravagantnog papu koji šminka oči, a desetak puta dnevno se čuje s Meghan Markle s kojom dijeli modne savjete.

Redatelj serije se neprestano poigrava crkvom, izruguje joj se, ali se bavi i poprilično ozbiljnim pitanjima vjere. Ovo je svakako serija koja će dignuti veliku prašinu među crkvenim službenicima, ali i vjernicima. Obrađene su teme o kojima nitko u javnosti ne priča i na pametan način prozvana je crkva za sva nedjela koja su se ljudima događala, a za koja nitko nije odgovarao.

Možda upravo ova serija uspije pokrenuti lavinu koja će crkvu potaknuti da napravi promjene unutar svojih redova i potrudi se da uđe u 21. stoljeće.

Nakon filma “The two popes” ovo je drugo djelo koje otvara teme Vatikana i svega što se događa unutar starih zidina.



Seriju vrijedi pogledati, a mi se radujemo epizodama koje dolaze.

Autor: Hana Krnić

Facebook Comments

Loading...
DIJELI