Objavljena autobiografija Borisa Leinera

Nakladnička kuća Sandorf objavila je autobiografiju Borisa Leinera ‘Sve bio je ritam’, autentično svjedočanstvo nepoznate povijesti hrvatskoga rocka od Azre do danas iz pera jednoga od najvažnijih protagonista Novoga vala.

Nakon više od četiri aktivna desetljeća u glazbi, Boris Leiner napisao je knjigu autobiografskih zapisa koji sadrže dosad neispričane priče o velikanima domaćeg rocka, kao što su Johnny Štulić, Darko Rundek, Josipa Lisac i mnogi drugi, ispisane autentičnim, duhovitim stilom, stoji u najavi.

Nezaustavljiva sila Leinerovog ritma isprepletena scenama razuzdanog rock’n’roll života otkriva dosad nepoznatu stranu najvažnijih protagonista Novog vala, naličje života celebrityja, ali i predanost umjetnosti, preskakanju barijera i pomicanju granica.

“Leinerovi prozni zapisi, ponekad u formi punokrvne kratke priče, a ponekad gotovo nadrealne, frenzične crtice, sjajno dočaravaju avanture popularnog rokera”, ističu iz Sandorfa.

“Leiner se potpuno otvara svojim fanovima i publici: ova knjiga ne poznaje tabue i okolišanja. Naprotiv, pišući uz dlaku, Boris Leiner će knjigom ‘Sve bio je ritam’ uzburkati uljuljkane glazbene i umjetničke krugove, a njegovo svjedočanstvo poželjet će pročitati sve generacije koje su od polovice sedamdesetih do danas odrastale uz Leinerov zaigrani, plesni ritam”, dodaju.



Knjigu ilustrira Davor Schunk, iskusni crtač i grafički dizajner, čiji se ludički crtež i umjetnički dizajn isprepleću s Leinerovim tekstom i čine knjigu “Sve bio je ritam” magičnom čitankom hrvatskog rocka i vodičem za nomadski život bez predrasuda.

Boris Leiner rođen je u Čakovcu 1957. Umjetničku karijeru ja započeo kao rock-bubnjar. U povijest rock’n’rolla ušao je kao bubnjar Azre te angažmanom u nizu važnih hrvatskih glazbenih projekata poput Naturalne mistike, Vještica, Šo!Mazgoona, Aerodroma, Haustora i drugih. Zadnjih se godina uz glazbu usporedno sve više bavi i kiparstvom.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI