OBOŽAVATELJI SU ODUŠEVLJENI: Nakon 40 godina vratila se Abba, imaju novi album!

Foto: Instagram

Legendarna grupa Abba nakon 40 godin izdaje novi album.

Novi album bit će objavljen 5. studenog i sadržavat će deset novih pjesama, od čega su dvije premijerno puštene na održanoj konferenciji za novinare te nakon toga postavljene na streaming platforme.

Kvartet se raspao 1982. godine, a 2018. godine su se našli na dogovoru za virtualnu turneju te za tu priliku odlučili snimiti nekoliko novih pjesama.


“U početku se radilo o samo dvije pjesme. Onda smo rekli, pa, mogli bismo ih napraviti još nekoliko”, rekao je na press konferenciji Benny Andersson.

Prva objavljena pjesma se zove “I Still Have Faith In You” i govori o posebnoj povezanosti između članova benda.“Kad nam ju je Benny odsvirao, znao sam da je o nama. To je jače od bilo kakve mašte, činjenica da ćemo nakon 40 godina izdati album te i dalje biti najbolji prijatelji, uživati u međusobnom društvu i imati potpuno povjerenje”, kazao je Bjorn Ulvaeus.

Poslušajte novu pjesmu Abbe!

Druga pjesma, “Don’t Shut Me Down”, zapravo je mini-melodrama o ženi koja se partneru vraća godinama nakon što ga je ostavila. Album koji izlazi baš uoči blagdana će, najavili su autori, sadržavati i jednu božićnu pjesmu. “Mislim da je odlična. Potrudili smo se koliko smo mogli, s obzirom na našu dob”, našalio se Benny.

Agnetha Fältskog je na press konferenciji je priznala da nije znala što očekivati kad su se 2018. godine našli na druženju.

“Bennyjev studio je prijateljsko, sigurno okruženje i prije nego što sam se snašla, počela sam uživati”, kazala je Agnetha.

Nove pjesme bit će izvedene i na novoj virtualnoj turneji benda nazvanoj “Abba Voyage”, koja će iduće godine započeti u posebno izgrađenoj areni u istočnom Londonu.

Svirat će šest večeri tjedno, a bit će predstavljene digitalne verzije članova Abbe, uz pratnju deseteročlanog benda koji izvodi 22 njihova najveća hita. Ulaznice će biti u prodaji 7. rujna, a premijera je najavljena za 27. svibnja.

Pogledajte mini dokumentarac o ponovnom okupljanju benda!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ABBA Voyage (@abbavoyage)

Facebook Comments

Loading...
DIJELI