ODBIJENA PRIJAVA DANIJELE ŠTAJNFELD ZA SILOVANJE: ‘Ja ne moram nikome ništa dokazivati’

Glumica Danijela Štajnfeld oglasila se na društvenim mrežama nakon što je Više javno tužilaštvo odbacilo njezinu kaznenu prijavu protiv glumca Branislava Lečića za silovanje.

“Ja ne moram nikome ništa dokazivati. Ja želim da žrtve imaju slobodu prijaviti nasilje i pravo na podršku. I jedna žrtva je previše, a ima ih nebrojeno. To mora prestati. Zato ja neću stati”, napisala je Štajnfeld na Instagramu.

“Danijela, hrabra ženo! Pobjednice svoje tuge; inspiracija neodlučnih povrijeđenih duša”, napisala joj je jedna pratiteljica.

“Na nama je da sada konačno razumijemo sve razloge šutnje žrtava koje su svugdje oko nas, a koje bi, da ih upitate, negirale sve traume koje su proživjele ili ih još uvijek proživljavaju, lagale vas u oči, samo da ne dožive ovo što sam ja danas doživjela”, iskreno je napisala Danijela, a objavila je i vizual feminističkog kolektiva Ženska solidarnost na kojem piše: “Danijela Štajnfeld, žene ti vjeruju!”.

 



Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Danijela Štajnfeld (@danijelastajnfeld)

Podsjetimo, glumica Danijela Štajnfeld je javnosti prvo priznala da ju je silovao “moćnik iz filmske industrije” koji se često pojavljuje u javnosti, da bi nešto kasnije otkrila kako je riječ o Lečiću. “On je mene te noći, na moje moljenje i plakanje i na moje ne, on je mene odveo negdje gdje ja nisam znala gdje sam, gdje ja nisam mogla izaći iz tog prostora, to je bilo van Beograda, negdje na obroncima Beograda, ja ne znam gdje je to bilo, usred noći… I tamo me je mučio, i tamo me je silovao”, dio je njezina iskaza policiji.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Danijela Štajnfeld (@danijelastajnfeld)

Facebook Comments

Loading...
DIJELI