ODUŠEVITE GOSTE SLASNIM ZALOGAJEM: Nadjevene kajzerice mirišu kroz cijelu kuću

Idealne za večernja i vikend-druženja!

Sastojci (količine prilagodite broju osoba):

kajzerice, kifle, kruh, pogača
bilo koji tvrdi sir
kečap (majoneza, vrhnje)
šunka (ili šunkerica)
poprženo pileće bijelo meso (ili meso koje vam je preostalo od juhe, pečenica ili dimljeni vrat)
luk
jaja
začini po želji


Priprema:

Izdubite pecivo koje ste odabrali. Izrežite vrh pa izvadite sredinu (nju možete osušiti i samljeti pa ćete dobiti i mrvice za pohanje).



Popržite luk na ulju dok ne postane smeđ pa ga ocijedite od masnoće.

Na dno stavite komadić sira pa ga napunite po želji: mesom, lukom, šunkom i sl. Redajte od svega pomalo uz namaze, kako bi bilo sočnije. U kajzerice možete dodati i jaja. Dobro sve napunite jer će se sastojci fino stopiti.

Na vrh stavite sir s uljem ili otopljenim maslacem uz peršin i češnjak pa sve obilno premažite.
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva pa ostavite da se peče 20-ak minuta. Pritom pripazite jer lako može zagorjeti.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI