Online suradnja Lada i bugarske sopranistice Neli Andreeve

Screenshot

Orkestar Ansambla LADO i istaknuta bugarska sopranistica Neli Andreeva snimili su glazbu na pjesmu Siniše Leopolda ‘Oj, ti bela zorja’, video je objavljen na službenom YouTube kanalu Lada, kao podsjetnik na koncert koji su trebali održati u Bugarskoj, a odgođen je zbog koronavirusa.

Kako je u ponedjeljak priopćio Ansambl LADO, zbog sprječavanja širenja pandemije koronavirusa, odgođen je koncert Orkestra Ansambla LADO u Bugarskoj na kojemu je posebna gošća trebala biti Neli Andreeva, jedna od najistaknutijih solistica bugarskoga nacionalnog folklornog ansambla Filip Kutev.

Koncert je trebao bio održan u povodu predsjedanja Republike Hrvatske Vijećem Europske unije (EU), kao što je, istaknuto je, LADO obilježio početak hrvatskoga predsjedanja Vijećem EU-a svečanim koncertima u Beču, Pragu, Münchenu i Bratislavi.

Zahvaljujući pak želji i entuzijazmu Ladovih umjetnika i Neli Andreeve da se građani Bugarske upoznaju s hrvatskom tradicijskom kulturom, suradnja se nastavila digitalnim putem. Tako su Ladovi glazbenici snimili glazbu na pjesmu Siniše Leopolda “Oj, ti bela zorja” koju je otpjevala upravo Neli Andreeva. Video je objavljen na službenom YouTube kanalu Ansambla LADO.

“Nadamo se da ćemo nakon stabiliziranja cijele situacije u bližoj budućnosti realizirati planirani koncert u Sofiji i suradnju sa solisticom svjetskoga glasa Neli Andreevom, te da ćemo imati prilike bugarskoj publici prikazati bogatstvo hrvatske tradicijske glazbe“, rekla je ravnateljica Ansambla LADO Ileana Jurin Bakotić.



Uz spomenuti koncert u Bugarskoj, odgođeni su i Ladovi nastupi koji su se povodom predsjedanja Hrvatske Vijećem Europske unije trebali održati na Malti, Cipru, Poljskoj i Mađarskoj. Održane koncerte u Beču, Pragu, Münchenu i Bratislavi financijski je podržalo Ministarstvo kulture.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI