OTVORILA DUŠU I PRIZNALA KROZ ŠTO JE PROLAZILA: ‘Moje snove o majčinstvu srušio je jedan trenutak’

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Nekad najpoznatija časna sestra a jedno vrijeme i ministrica socijalne politike i mladih u Vladi Tihomira Oreškovića a danas psihologinja Bernardica Juretić Rožman, u velikoj je ispovijesti za magazin Gloria detaljno progovorila o simptomima koje je imala prije nego li je otkrila da boluje od raka debelog crijeva, borbi u kojoj je najveću podršku imala u suprugu Vladi Rožmanu (72) koji je teško podnio vijesti o njenoj bolesti. Otkrila je i jedan manje poznati detalj iz njena života, trenutak kad se probudila želja za majčinstvom.

 

U javnosti još poznata kao “sestra Bernardica””, progovorila je i o ulozi majke. Naime, u suprugu Vladi sreću je pronašla prije devet godina, a nedavno su proslavili petu godišnjicu braka.  Na pitanje je li joj žao što nema vlastitu djecu, prisjetila se tužne epizode otprije dva desetljeća, nakon što je izašla iz samostana.

Otkrila je tako da se u zajednici Susret zbližila s dječakom koji je zajednici dan na skrb te su se u njoj rodili majčinski osjećaji. No, prevagnuo je trenutak koji je izrazito emotivno i živopisno opisala.

“U zajednici Susret imali smo dječaka koji je nama dan na skrb, a ja sam s njim provodila puno vremena, svaki dan sam ga vodila u vrtić. Bio je, naime, dijete naše korisnice koja ga nije smjela povesti sa sobom. Kad je donesena ta odluka, ja sam pomislila da za njega pokrenem postupak posvajanja, no trenutak kada je taj dječak jednom našem kolegi dotrčao u zagrljaj srušio je sve moje snove. Shvatila sam da je djetetu za odrastanje važna i figura oca te da ću pokrenuti postupak posvojenja ili postati majka samo ako pronađem srodnu dušu”, otkrila je Bernardica.



Taj trenutak bio je razlog kad je zaključila da samohrano majčinstvo i odrastanje djeteta bez oca ne dolazi u obzir.

“Kako se nije dogodilo da se udam u reproduktivnoj dobi, krizu vezanu uz majčinstvo morala sam davno riješiti sama sa sobom”,  pojasnila je Bernardica Juretić.

 

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI