Izvrsno jelo koje može biti i samostalan obrok!
Sastojci:
1 kg mesnate paprike babure
100 ml ulja
180 g kiselog vrhnja
180 ml jogurta
100 ml vode
1 žlica brašna
češnjak
sol
papar
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
Paprike očistite od peteljki pa ih prerežite po sredini i potom svaki dio na dva ili tri dijela (ovisi o veličini paprika).
Premažite uljem lim za pečenje pa poredajte papriku, prvo jedan red koji treba malo nauljiti, posoliti i popapriti pa drugi red.
Između nasjeckajte češnjak ili ga pospite granulama ili prahom, po ukusu.
Papriku stavite u pećnicu da se peče oko sat vremena. Nakon pečenja trebalo bi da je paprika otpustila, na vrhovima da ju je malo toplina pećnice čak i zapekla, a na ubod vilicom da bude mekana, a ne da se raspada.
Umutite potom kiselo vrhnje, jogurt i brašno pa nalijte vodu i opet umutite. Potom dodajte sol i papar. Može i peršinov list, malo češnjaka u prahu ili granulama, pa lagano prelijte preko paprike vodeći računa da svuda prelijete podjednako.
Paprika u limu treba biti gusto poslagana, čak i jedna preko druge da bi, kada se bude prelila, cijela bila u tom “soku”.
Vratite u pećnicu još 30 minuta ili dok ne procijenite da je dovoljno.