PAŠTA FAŽOL: Tradicionalno i hranjivo jelo prilagođeno brzom ritmu života

Pašta fažol je jelo kojemu se uvijek rado vraćamo, poseno kad postoje ‘brze verzije’ koje su prilagođene upravo današnjem bržem ritmu života. Dokaz da se može jesti zdravo i hranjivo i to s vrlo malo utrošenog vremena,  bez prezahtjevnih i skupih namirnica.

Sastojci:

2 limenke bijelog graha

1 glavica luka

10 dag špeka hamburgera



1 mrkva

2 šake tjestenine po želji

2 žlice slatke mljevene paprike

vegeta, sol, papar, lovorov list i kocka za juhu

Priprema:

Propirjajte luk, mrkvu i špek na malo ulja pa dodajte ocijeđeni grah. Zalijte vodom dok ga ne pokrije i začinite. Dodajte i lovorov list i kuhajte 15-ak minuta. Brašno zamutite s malo vode, dodajte grahu kako bi se zgusnuo, a onda skuhanu tjesteninu također ubacite u grah.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI