PAŠTETA OD PILEĆIH JETRICA: Zdrava verzija kupovne paštete – uživajte u omiljenom namazu dobro poznatih sastojaka

Možda ćete reći da i niste neki ljubitelj iznutrica, ali da paštetu volite, posebno onako sa svježom rajčicom.

Domaća pašteta od jetrice jednostavno se i brzo priprema, a kad ju jednom okusite, tek ćete tada shvatiti razliku okusa kupovne i domaće paštete.

Uživajte u omiljenom namazu s dobro poznatim sastojcima!

Sastojci:

750 g pilećih jetrica
190 g mekanog maslaca sobne temperature
1 luk isjeckan na kockice
2 češnja češnjaka
2 žličice timijana/majčine dušice
1 žličica ružmarina
sol i svježe mljeveni papar



Priprema:

Opranu i očišćenu jetricu narežite na krupnije komade. Rastopite 60 grama maslaca i na njemu 6-8 minuta pirjajte luk, češnjak, timijan i ružmarin. Na to dodajte jetricu i pržite je, neprestano miješajući dok jetrica s vanjske strane ne postane smeđa (unutra treba ostati roza). Taj cijeli proces traje 3-4 minute. Ostavite da se ohladi.

Ohlađenu jetricu stavite u blender, dodajte preostali maslac, sol i papar po ukusu. Blendajte dok se ne dobije glatka masa.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI