PILEĆI BATACI U UMAKU OD VRHNJA: Jelo koje će oduševiti cijelu obitelj

Ovo je tradicionalno jelo naših prostora kojemu se uvijek rado vraćamo.

Sastojci:

700 g pilećih bataka


600 g luka

500 ml vrhnja za kuhanje



50 g maslaca

1 žličica soli

1 žličica papra

5 žlica brašna

1 žlica mješavine začina

Priprema:

Batake začinite solju, paprom i mješavinom začina. Uvaljajte ih u brašno i popržite naglo s obje strane na vrućem maslacu.

Luk narežite na tanke režnjeve i također ga popržite na maslacu da postane staklast.

Namastite lim za pečenje i na dno poslažite napola pečene batake. Po njima raspodijelite dinstani luk.

Sve zalijte vrhnjem za kuhanje i stavite u pećnicu da se peče na 200 stupnjeva oko 40 minuta.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI