PORJEČKALI SE NA DRUŠTVENIM MREŽAMA O DONIRANJU: ‘Lipo te po*ra babetino. Mate pomaže cijeloj Hrvatskoj’

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Na svojem je Facebook profilu Udruga Prijatelji životinja nedavno podijelila članak 24sata o poznati vegetarijancima i veganima što je iznenadilo brojne obožavatelje o prehrani njihovih idola.

U tekstu se spominju domaća poznata imena koji su vegani ili vegetarijanci: Nina Badrić, Ivana Banfić, Darko Rundek, Barbara Vicković, Ivana Plechinger, Krešimir Dolenčić, Mate Rimac, Goran Višnjić i Igor Barberić.


No poznata su imena možda zasmetala jednoj korisnici Facebooka. Naime, na njihovoj je objavu ostavila komentar i obrušila se na novčanik poznatih osoba.

“Ne jedu meso??? A da li doniraju ili financijski podržavaju neki ili neke azile i udruge. Koliko udomljeni životinja ima svako od njih”, komentirala je, a na komentar joj je odgovorio Mate Rimac koji je vegan godinama te o tome često govori putem društvenih mreža.“Zar trebamo pisati o tome gdje doniramo i pomažemo? To što se netko ne hvali donacijama ne znači da ne donira”, poručio joj je i prikupio više od 800 lajkova.

“Lipo te po*ra babetino”, “Mate pomaže cijeloj Hrvatskoj”, stoji u kasnijim komentarima u kojima su mnogi branici Rimca, dok je jedan od komentara gospođi poslao zajedljivu poruku:

“Volite li Vi gospođo djecu? Ako da, koliko ste ih posvojili ili udomili? Mate Rimac glavni problem bilo kojih ekstremista kod nas je i ogromna količina agresije koju ispoljavaju prema svima koji su drugačiji. Kladim se da pola tih zagriženih sjedi doma na kožnim foteljama, nose kožne cipele itd.. ali zato rigaju vatru na sve što nije u njihovom kalupu”, zaključio je.

Inače, osim dijela rasprave u koju se uključio Rimac, nastavila se velika polemika oko onih koji jedu mesu i onih koji ne jedu, a nije nedostajalo niti provokacija.

Nekoliko je pratitelja tako komentiralo promjenu životnih navika pjevačice Nine Badrić, te su ustvrdili da joj baš i ne vjeruju da ne jede meso. “Osim što ne vjerujem Nini , vegetarijanka sam preko 40 godina”, glasio je jedan od komentara, a primijećeno je i da je Darko Rundek priznao nedavno da ponekad jede ribu.

“Za mene je svinja kralj životinja”, komentirao je jedan od pratitelja, a bilo je i onih kojima je meso “sve” i onih koji smatraju da će zbog toga završiti kod doktora. “Ja jedem meso i podržavam udrugu mesara i ne hvalim se time! Živjeli ražnjići!”, komentirala je pratiteljica, a druga joj je odgovorila: “Sjeti se ovih riječi kad budeš kod doktora”.

Vječna polemika između onih koji jedu meso i ne jedu nikad nas neće razočarati, no vrlo je zanimljivo saznati koje su to naše poznate osobe koje ne konzumiraju meso.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI