Potraga za izgubljenim vezama s prirodom

Ružić je ostvario glazbeni projekt nadahnut razmišljanjem o jednom od velikih problema današnjice - ljudskom otuđenju i kidanjem veza s majkom prirodom. Svojom glazbom poručuje da je svatko od nas magičan, poseban, nezamjenjiv, te da svatko od nas mora naći u sebi svoju slobodu - svoj san i svoj put. Ne mijenjajući suradnike kreirao je potpuno novi zvuk koji je obilježila fascinacija Mellotronom, elektromehaničkim glazbalom s klavijaturom, za reprodukciju zvučnih zapisa s pripremljenih

U okviru cikusa Jazz.hr, što ga organizira HDS, a kojemu je naglasak je na brisanju granica, 14. listopada u dvorani “Blagoje Bersa” na Muzičkoj akademiji u Zagrebu riječki jazz glazbenik Zvjezdan Ružić predstavit će vokalisticu Neli Andreevu i bugarski etno zbor Nusha choir s kojima putuje u potrazi za izgubljenom sponom ljudi i prirode.

Porinom i Statusom nagrađeni svestrani pijanist, skladatelj i aranžer Zvjezdan Ružić, jedan od najtraženijih hrvatskih jazz glazbenika, predstavlja svoj novi projekt. Ostvario ga je nadahnut razmišljanjem o jednom od velikih problema današnjice – ljudskom otuđenju i kidanjem veza s majkom prirodom. Svojom glazbom Ružić poručuje da je svatko od nas magičan, poseban, nezamjenjiv, te da svatko od nas mora naći u sebi svoju slobodu – svoj san i svoj put. Ne mijenjajući suradnike kreirao je potpuno novi zvuk koji je obilježila fascinacija Mellotronom, elektromehaničkim glazbalom s klavijaturom, za reprodukciju zvučnih zapisa s pripremljenih vrpci. Zahvaljujući tom glazbalu svoje je izvedbe ukrasio novim bojama i ugođajima. Ovaj projekt obilježila je i suradnja s bugarskom pjevačicom Neli Andreevom, posljednjih 20 godina prvom solisticom najvažnijeg bugarskog Grammyjem nagrađivanog zbora Filip Kutev koji mu se također pridružuje u izvedbi naslovne skladbe – “Elfin Farewell”. Tom prigodom predstavit će svoj novi, istoimeni album u izdanju Aquarius Recordsa.

Na koncertu ćemo izvesti skladbe s novog albuma “Elfin Farewell” te će posebne gošće Neli Andreeva i njezin zbor izvesti nekoliko skladbi iz bogate bugarske zborske tradicije. Biti će to večer u kojoj ćemo slaviti izdavanje “Elfin Farewell”, ali i slaviti ovu predivnu priču – priču o spajanju dvije kulture u jednu potpuno novu zajedničku bajku. Zasad sam fokusiran na promociju novog albuma, a mogu se pohvaliti da nas sredinom studenog očekuje velika kineska turneja u čak 7 gradova što mene i dečke iz seksteta posebno veseli”, izjavio je prigodom najave koncerta Ružić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI