Premijera u kazalištu Marina Držića

Predstavom “Ne plaćamo, ne plaćamo!” će dubrovačko kazalište ujedno obilježiti 50 godina Kunčevićeva umjetničkog rada.

Prvi ovosezonski premijerni naslov u dubrovačkom Kazalištu Marina Držića, komedija talijanskog nobelovca Darija Foa ‘Ne plaćamo, ne plaćamo!’ u režiji Ivice Kunčevića, svoju će pretpremijeru doživjeti u četvrtak, 17. siječnja, a premijeru dan kasnije. Time će dubrovačko kazalište ujedno obilježiti 50 godina Kunčevićeva umjetničkog rada.

Ivica Kunčević istaknuo je na konferenciji za medije u utorak kako je riječ o izuzetno aktualnoj komediji o nevoljama, jadu i poniženju koje donosi siromaštvo.

„Tekst je intrigantan jer na sumornu temu, koju velik dio naših sugrađana živi, Fo uspijeva ispisati dobru, pametnu, mahnitu i malo ludu komediju. Pokušava se spasiti smijehom. A kad radiš takav ludistički komad, onda i sam malo ‘odeš’“, izjavio je Kunčević, koji se, kako je istaknuo, usudio sam napisati i neke tekstove songova iz duha Foa.

„Fo je doživio taj trenutak koji ni nama nije nepoznat, kad je oko tebe sve tako loše da je jedini način za preživjeti da se počneš tome smijati“, dodao je Kunčević.

Glumica Izmira Brautović izjavila je kako je za nju predstava više drama, nego komedija, a i da je tema predstave svakodnevica pa joj nije bilo teško prihvatiti ulogu i izgovoriti.



„Neka publika dođe, a mi ćemo im pomoći smijehom uljepšati i obojati današnjicu. Nama je na sceni uvijek radost, što god igrali“, rekla je Brautović.

Glumac Lujo Kunčević predstavu je ocijenio ‘krajnje aktualnom i suvremenom’.

„Posebno pozivam mladu publiku. Ovo se poprilično nas tiče“, rekao je Kunčević.

Glumačku podjelu čine Branimir Vidić, Izmira Brautović, Lujo Kunčević, Nika Lasić i Edi Jertec. Autorski tim predstave čine Ivica Kunčević (redatelj, dramaturška obrada, tekst songova), Marin Gozze (scenograf), Danica Dedijer (kostimografkinja), Paola Dražić Zekić (skladateljica), Zrinka Japunčić (oblikovateljica scenskog pokreta) i Marko Mijatović (oblikovatelj svjetla).

Pretpremijera predstave zakazana je za četvrtak 17. siječnja, premijera je dan kasnije, a reprizne izvedbe slijede 19., 20. i 27. siječnja.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI