PRIJETI TUŽBOM NOVINARU: Ana Uršula Najev: „Program na Rivi otkazan je po naredbi vladajućih“, Damir Pilić: „nova heroina onih koji odbijaju cijepljenje“

Ana Uršula Najev, splitska pjevačica i glumica, otkazala je svoj koncert „For Amy“ na splitskoj Rivi zbog novih odluka kriznog stožera o održavanju koncerata i većih druženja, a uvjete u kojima bi morala pjevati usporedila s pjevanjem za Hitlerovu godišnjicu braka. Na tu njezinu javnu objavu, novinar Damir Pilić je za Slobodnu Dalmaciju napisao komentar na koji je Uršula Najev reagirala prijetnjom sudom.

Na svojem je Facebook ali i Instagram profilu naša pjevačica i glumica napisala objavu u kojoj objašnjava zašto je otkazan njezin koncert „For Amy“ koji se trebao održati 4. srpnja na splitskoj Rivi. Pritom iskazala svoje mišljenje prema „vladajućima“ i njihovo nošenje s epidemiološkom situacijom.

„Sutra se trebao na splitskoj Rivi održati koncert ‘For Amy’, glazbeni projekt koji sam sa svojim bendom pripremala prošlo ljeto uz veliki emotivni, profesionalni, vremenski, fizički, umjetnički, organizacijski i financijski ulog te premijerno (kao i posljednji put u cijelosti) izvela na hvarskoj Venerandi.“


Uršula Najev izjavila je da je „Program na Rivi otkazan po naredbi vladajućih“ te iako su se organizatori drugih koncerata „potrudili i prilagodili program novim uvjetima“, „’For Amy’ nije jedan od programa koji će se izvesti u takvim uvjetima“.

Podsjetimo se da je s početkom srpnja Stožer civilne zaštite donio novu odluku s kojom su koncerti i veća druženja dozvoljena uz potvrdu o cijepljenju i negativna COVID test te ta odluka vrijedi do 15. srpnja.S novim se mjerama glumica i pjevačica ne slaže, ali je istaknula da je primaran razlog odgode koncerta nemogućnost njezinog cijelog tima da svoj program prilagode novim mjerama te da odgovarajući novi termin nisu mogli međusobno uskladiti. Da su i uspjeli uskladiti termine Uršula Najev je ipak podijelila: „koncert ne bih pristala održati i da smo u mogućnosti uskladiti termin. Pjevanje za publiku odabranu po zdravstvenoj osnovi, a sudeći po cijenama Covid testovi očito i staleškoj, za mene je isto što i pjevanje na Hitlerovoj proslavi godišnjice braka“.

Uršula Najev dalje navodi da ne želi da njezina obitelj, kao svi obožavatelji, ne mogu prisustvovati koncertu zbog „legalizacije mita“  i osuđuje nove stožerne mjere, a vladajućima predlaže „da promijene strategiju i prilagode ju korisnicima“, odnosno smatra da smo primorani cijepiti se i degradirani na osnovi cijepljenje i COVID testova te da takvom odlukom „potkupljuju građane“.


Na njezinu je objavu na portalu Slobodna Dalmacija novinar Damir Pilić napisao komentar i nazvao je „heroinom onog dijela hrvatske javnosti koji odbija cijepljenje“  te istaknuo njezino nemarno nedovoljno educirano uspoređivanje uvjeta u kojima treba održati koncert prema novim mjerama Kriznog Stožera s Hitlerovom godišnjicom braka: „Pjevačica vjerojatno nije ni svjesna koliko je svojom rečenicom uvrijedila sve milijunske žrtve Hitlerova režima. Uzmimo samo 1,1 milijun žrtava Auschwitza: da je netko tim ljudima prije smrti ponudio alternativu „krematorij ili cijepljenje protiv Covida”, sigurno bi svi, od prvog do zadnjeg čovjeka, birali cjepivo.“

Dapače, Pilić se slaže s njezinim nezadovoljstvom Kriznog stožera i skupoće COVID testova, kao i velika većina građana, ali upozorava da je suzbijanje pandemije i stvaranje imuniteta kao i cijepljenje puno bitnije od toga tko može prisustvovati njezinom koncertu.

Vi procijenite tko je u pravu u ovom prepisci novinara i mlade splitske glumice i pjevačice.

 

 

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Ana Uršula Najev (@aunajev)

Komentiravši njezine stavove o cijepljenju i „segregaciji“ društva na putu kolektivnom imunitetu kako bismo se mogli vratiti u normalnu svakodnevnicu u kojoj bismo onda uspjeli u borbi s pandemijom, i to cjepivom, izazvao je javnu objavu u kojoj ga splitska glumica i pjevačica optužuje za klevetu i izvrtanje njezinih riječi te od Damira Pilića traži javnu ispriku, u suprotnom mu prijeti sudom: „Očekujem javnu ispriku u kratkom vremenskom roku. U protivnom, vidimo se na sudu.“

Facebook Comments

Loading...
DIJELI