PRIPREMITE I VI PAPRIKE DOSTOJNE PREMIJERA: Ovakav recept nemaju ni vaše bake! Tu je i tajni sastojak…

7Dnevno

Hrvatski premijer Andrej Plenković uzeo je pauzu od stresnog posla vođenja države u MUP-ovoj vili Kostabeli gdje već tradicionalno ljetuje s obitelji.

Često ga se može vidjeti na lokalnoj tržnici gdje sam kupuje namirnice za ručak koji on i supruga vole pripremati sami.

Prilika je to da se premijer posveti i svojoj obitelji, a da bi odmor bio potpun prepuštaju se gurmanskim užicima.

Na stolu ima svega, od plodova mora koje premijer toliko i ne preferira do istarskih mesnih specijaliteta.

Ipak, premijer Plenković obožava poznato hrvatsko tradicionalno jelo – punjenu papriku.



Kako otkriva kuharica dobro upoznata s ljetnim jelovnikom premijera, Plenkovićeva punjena paprika priprema se prema posebnom receptu kojeg donosimo u nastavku. Tako i vi možete pripremiti Plenkovićeve punjene paprike.

Za Plenkovića se paprike spremaju u velikom loncu, navodno su tako puno ukusnije. Zelene babure podjednake veličine tradicionalno su pune miješanim mljevenim mesom, pri čemu se kombiniraju junetina ili govedina sa svinjetinom, u smjesu se standardno dodaju začini poput soli i papra, a uz rižu, tajna “Plenkovićeve punjene paprike” žličica je ulja koja se dodaje u smjesu kako bi bila kompaktnija.

Nakon punjenja paprike se poslože u širi, nauljeni lonac, u koji se dodaje voda, komadić pancete i oguljene domaće rajčice, sorte volovsko srce. Paprike se kuhaju na laganoj vatri oko dva sata, bez miješanja. Tek povremeno lonac treba lagano protresti.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI