PROŠLE SU TRI GODINE OD KADA NAS JE NAPUSTIO OLIVER DRAGOJEVIĆ: Njegova supruga otkriva da mu na grob nikad ne ide sama

screenshot

Rijetki su oni koji na današnji dan nisu pustili bar jednu Oliverovu pjesmu i pustili suzu za legendarnim pjevačem koji nas je napustio prije tri godine na današnji dan nakon što je u 71. godini života izgubio bitku na Odjelu onkologije splitskog KBC-a.

Naime, godinu dana ranije dijagnosticiran mu je rak pluća.

No, kako kažu, za Olivera vrijedi ona da će vječno živjeti s nama – kroz svoje pjesme, kroz brojne uspomene kojima nam je obogatio živote. Takav čovjek se nikad ne zaboravlja. Iza Dragojevića su ostala ukupno 23 studijska albuma, brojne kompilacije, rasprodani koncerti, nagrade struke i publike.

Povodom smrti Olivera Dragojevića u četvrtak u njegovoj Veloj Luci položit će se vijenac na mjesnom groblju, u crkvi će biti recital uz glazbenike Marka Tolju, Antu Gelu i kvartet Sequentia, a s početkom u 22 sata bit će održan koncert njemu u čast, simboličnog naziva “Trag u beskraju”.

Na koncertu će nastupiti Gibonni, Tedi Spalato, Marko Tolja, Antonio Serrano, Dupini, klapa Ošjak. Glazbeni producent Ante Gelo s orkestrom kojim ravna maestro Alan Bjelinski vodit će kroz ovu glazbenu priču sve ljubitelje lika i djela neponovljivog Olivera.



Cijeli koncert imat će direktan prijenos na programu nacionalne televizije HRT2, a na rivi u Veloj Luci će se također prenositi i moći pratiti.

Oliver je bio dosljedan do kraja, a prodati se nije dao ni za kakve novce. Nastupao je i bio dobrodošao širom svijeta, no nakon Domovinskog rata uporno je odbijao nastupati u Srbiji, ali i Crnoj Gori, iako su mu svojevremeno za nastup nudili i 50 tisuća eura.

“Da nastupim u Srbiji, izdao bih svoje principe i stavove”, govorio je Oliver, uvijek ističući da to nema veze s politikom i političarima.

Sama pomisao na supruga njegovoj udovici još uvijek teško pada.

“Ne idem mu sama na grob jer mislim da bih pala u nesvijest”, rekla je za 24sata.

“Još i danas kad zazvoni telefon mislim da me on zove”, dodala je Vesna Dragojević.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI