PRVA DAMA UKRAJINE: Olena Zelenska kao podrška Volodimiru i cijeloj Ukrajini

Foto: Instagram

Prva dama Ukrajine Olena Zelenska ostala je u Ukrajini sa svojim suprugom Volodimirom, nakon što su se počele širiti glasine o tome kako je ukrajinski predsjednik napustio svoju državu. Protiv tih glasina idu javljanja uživo na televiziji, kao i na društvenim mrežama. Uz to što on bodri Ukrajince, podršku im pruža i njegova supruga.



“Moji dragi ljudi! Ukrajinci! Gledam vas danas i svatko koga sam vidjela na televiziji, na ulicama, na internetu, u vašim objavama i snimkama, svi ste nevjerojatni! Ponosna sam što živimo u istoj zemlji”, napisala je još u četvrtak 24. veljače, u jednoj od prvih objava na društvenim mrežama nakon početka invazije. “Danas neću plakati i paničariti. Bit ću smirena i samouvjerena. Moja djeca me gledaju. Bit ću uz njih. I uz svojeg supruga. I s vama”, objavila je.

No, tko je Olena Zelenska? Rođena je 1978. godine u mjestu Krivij Rih, gdje je i upisala studij građevine. Tu je upoznala tada Olena Kijaško studenta prava Volodimira Zelenskog i njihovoj priči ovdje je početak.

Počeli su i poslovno surađivati. Nakon fakulteta, Zelenski se počeo baviti stand-upom, dok je Olena postala dio njegova produkcijskog tima. Vjenčali su se 2003. godine, a godinu dana nakon vjenčanja dobili su kćer Aleksandru, a 2013. sina Kirila.

Olena je pisala nakon višegodišnje karijere scenaristice, napisala scenarij i za njegovu seriju “Sluga naroda”, koja je ukrajinskom predsjedniku donijela popularnost i koja je imala jednu od ključnih uloga tijekom predsjedničkih izbora.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI