PUNJENI KRUMPIRI SU APSOLUTNI HIT! Fantastično jelo s bogatim sastojcima zadovoljava sve ukuse!

Priprema je složena, ali je rezultat fantastičan!

Sastojci:

4 srednja krumpira


20 dag mljevene govedine

1 šalica fino isjeckanih cvjetova brokule



1 šalica vode

1 šalica nemasnog sira cheddar podijeljenog na listiće

½ šalice nemasnog vrhnja za kuhanje

½ čajne žlice soli

¼ čajne žlice svježe mljevenog papra

3 mlada luka izrezana na komadiće

Priprema:

Na mjestima izbušite krumpir vilicom, a zatim ga kuhajte 20 minuta dok ne omekša.

U međuvremenu, u veliku tavu stavite meso i popržite ga na umjerenoj vatri često ga okrećući tri minute. Zatim ga premjestite u veliku zdjelu. Pojačajte vatru na najjače i u tavu u kojoj ste obradili meso dodajte brokulu, vodu, a zatim poklopite i lagano kuhajte četiri do pet minuta. Posušite brokulu i dodajte je mesu.

Pažljivo odrežite trećinu krumpira na vrhu, a ostatke možete sačuvati za drugo jelo. Izdubite unutrašnjost krumpira i ostatke stavite u srednju zdjelu. Košarice od krumpira stavite u posudu za pečenje. U ostatke krumpira nakon dubljenja dodajte pola šalice cheddara, vrhnje za kuhanje, sol i papar, a zatim promiješajte vilicom ili gnječilicom za krumpir. Dodajte mladi luk i izdubljeni dio krumpira brokuli i mesu te pomiješajte.

Ravnomjerno podijelite nastalu smjesu u košarice od krumpira, a na vrh stavite preostali cheddar. Zapecite ili stavite u mikrovalnu pećnicu dvije do četiri minute dok se nadjev ne zagrije i sir se ne rastopi.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI