PURETINA U OGRTAČU: Ovako će biti neopisivo sočna!

7dnevno

Uživat ćete u ovoj mesnoj deliciji.

Sastojci za ogrtač za puretinu:

420 g glatkog bijelog brašna
230 g maslaca
1 žličica soli
130 ml hladne vode


Puretina i nadjev:

500 g purećih prsa
150 g vašeg omiljenog sira
4 šnite dimljene šunke
4 velika lista blitve
3 žlice maslinova ulja
2 žličice mješavine začina
češnjak
papar
crvena slatka paprika
1 žličica nasjeckanog vlasca
3-4 listića svježeg bosiljka
1 jaje



Priprema:

Odvojite oko 100 grama brašna. Maslac narežite na kockice, dodajte prosijano brašno te sve pomiješate s hladnom vodom i solju u mekano tijesto. Ostatak brašna istresite na radnu površinu te umijesite s tijestom dok se ne prestane lijepiti za ruke. Ostavite da odstoji sat vremena u hladnjaku.

Puretinu istucite batićem, premažite začinima koje ste prethodno povezali s maslinovim uljem. Na meso posložite oprane i očišćene sirove listove blitve bez korijena te malo posolite. Naribajte sir i rasporedite ga po blitvi. Sve to prekrijte šunkom i zarolajte, zatvorite u foliju te ostavite sat vremena u zamrzivaču da se stisne.

Razvaljajte tijesto te sa svake strane napravite rezove, a u sredinu stavite pureću roladu te preklopite tijestom. Roladicu premažite razmućenim jajetom te prekrijte s nekoliko listova svježeg bosiljka. Stavite peći u pećnicu na 220 stupnjeva, neka se peče oko sat vremena dok ne dobije lijepu zlatnu boju. Gotovu puretinu poslužite uz vama omiljene priloge.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI