REGIJA U ŠOKU NAKON SMRTI MARINE TUCAKOVIĆ: Pjevači se od nje opraštaju na društvenim mrežama

Screenshot/Youtube

Nakon teške i duge bolesti, preminula je Marina Tucaković (67), autorica najvećih hitova kako u bivšoj Jugoslaviji, tako i danas u svojoj rodnoj Srbiji, ali i u Hrvatskoj.

Marina je tijekom svoje dugogodišnje karijere napisala nekoliko tisuća pjesama za poznate pjevače, a upravo njezini hitovi mnogim su izvođačima osigurali zvjezdani statusa.

Marini je početkom 2018. godine dijagnosticiran zloćudni tumor dojke, nakon čega je ubrzo i operirana.

Nažalost, uznapredovala bolest uzela je svoj danak, a Tucaković nije se uspjela izboriti za život.

Za Severinu je napisala pjesme “Silikoni”, “Mrtav bez mene”, “Gade”, “Gas, gas” i “Tridesete”, za Mišu Kovača legendarnu pjesmu “Svi pjevaju, ja ne čujem”, za Olivera Dragojevića napisala je “Što to bješe ljubav”, za Magazin “Tri sam ti zime šaptala ime”, a za Borisa Novkovića je napisala poznatu pjesmu “Kuda Idu Izgubljene Djevojke”.



Radila je i s Hari Mata Harijem na pjesmama poput “Prsten i zlatni lanac” i “Sedamnaest ti je godina”. Napisala je i “Šumi, šumi javore” koju je otpjevala Neda Ukraden. Jedna od njezinih najpoznatijih pjesma je i ona Zdravka Čolića “Pjevam danju, pjevam noću”.

Na društvenim mrežama od nje se opraštaju pjevači.

“Draga Marina, hvala ti za Stranca. Zauvijek ćeš biti tu. U stihovima. I sjećanjima”, napisao je Massimo Savić.

“Počivajte u miru draga Marina i hvala vam za sve pjesme naših života”, oprostila se i Nina Badrić na Instagramu.

“Maki moja, tražim riječi. U ovom životu punom bola, patnje i tuge ti si ostavila najljepši trag, a za to je valjda vrijedilo živjeti. Hvala ti za sve”, napisala je Jelena Karleuša.

“Sele moja”, napisao je i Željko Joksimović te objavio njihovu zajedničku fotografiju.

“Što god da kažem za Marinu uvijek je malo. Otišla je žena, pjesnik svih nas, naš prijatelj i drug, koja je znala kao skener naše duše što mislimo i osjećamo. Nikad se neće više roditi takva žena koju smo svi voljeli i poštovali. Ostat će njezini tekstovi kao pečat svih nas, jednog vremena u kojem smo imali najvećeg pjesnika, druga, prijatelja. Neka joj je laka zemlja i neka nas sada gleda s nekog boljeg mjesta. Volimo te Marina i voljet ćemo te uvijek i poštovati jer si nam svojim djelima uljepšala živote, gdje smo tvoje riječi pretočili u emociju koju su svi osjetili. Počivaj u miru”, napisala je Lepa Brena.

Neda Ukraden (71) se prisjetila kako je Tucaković samo s jednim stihom u pjesmi “Zora je” zaradila 100.000 eura.

“Pjesmu mi je napisao pokojni Đorđe Novković i nas dvoje smo se nekoliko puta posvađali oko samog naslova pjesme. Prvo smo je nazvali Jovane, zora je, pa Milane, zora je. Posljednja i konačna verzija je Zora je. Na kraju sam pozvala Marinu Tucaković koja je napisala samo jedan stih, a to je “Suza je iz oka kanula”. Njoj je taj stih donio više od 100.000 eura, ispričala je Ukraden.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI