RIBLJA POSLASTICA ZA SVAČIJI DŽEP: Pripremite ukusnu skušu s krumpirom

Cjelovit obrok oko kojeg se nećete namučiti!

Sastojci:

1 kg smrznute skuše
1 kg krumpira
150 ml bijelog vina
150 ml vode
150 ml maslinova ulja
4 češnja češnjaka
1 žličica suhog biljnog začina
1 žličica soli
5-6 zrna papra
1/2 žličice mljevenog papra
1 grančica nasjeckanog peršina
2 grančice ružmarina

Priprema:

Odmrznite skušu, očistite je od iznutrica i operite. Ocijedite je i posolite sa svih strana.



Posudu za pečenje (padelu) premažite uljem. Krumpir narežite na kriške i složite po dnu posude. Ribu postavite na krumpir te ispecite u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva oko 20 minuta.

Dok se riba peče s krumpirom, pripremite preljev. U odgovarajućoj posudi pomiješajte sve sastojke i ostavite na vatri da proključa. Zatim, nakon 20 minuta, ribu i krumpir prelijte vrelim preljevom. Posudu s ribom i krumpirom vratite još 15 minuta da se peku u pećnici.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI