Rijeka dobila nagradu!

Screenshot

Rijeka je za dosadašnju uspješnu provedbu projekta Europske prijestolnice kulture dobila nagradu Melina Mercouri u vrijednosti od 1,5 milijuna eura, priopćeno u utorak navečer iz Rijeka 2020 – EPK.
Nagrada je dobila ime po nekadašnjoj grčkoj ministrici kulture, koja se smatra najzaslužnijom za utemeljenje projekta Europske prijestolnice kulture. Odluku je u Galwayu u Irskoj, drugom gradu Europskoj prijestolnici kulture 2020. godine, donio stručni panel Europske komisije koji procjenjuje ozbiljnost i uspješnost provedbe projekta. Ocijenili su da Rijeka zaslužuje nagradu nakon sastanka i trećeg monitoringa nad provedbom projekta Rijeka 2020.

Riječki tim je pred deseteročlanom stručnom komisijom koja prati provedbu projekta te predstavnicima Europske komisije predstavio tijek priprema, te je uslijedio dvosatni razgovor u kojem su članovi riječkog tima odgovarali na pitanja stručnog panela.

Ova nagrada za Rijeku znači da je zadovoljila sve visoko postavljene kriterije stručnog panela i da je ozbiljnim vođenjem projekta do godine nošenja titule EPK ostvarila sve zadatke koji su pred nju postavljani.

Nagrada predstavlja ukupno priznanje ne samo užem riječkom timu koji je jučer uspješno predstavio napredak projekta, nego i svim uključenim partnerima, ustanovama, udrugama, institucijama i pojedincima, građanima koji u projektu intenzivno sudjeluju i čine ovu nagradu zajedničkim uspjehom, stoji u priopćenju

Facebook Comments



Loading...
DIJELI