Vrhunski sastojci za vrhunsku poslasticu!
Sastojci za biskvit:
8 bjelanjaka
140 g šećera
160 g pečenih mljevenih lješnjaka
2 žlice oštrog brašna
2 žlice kakaa
1/2 vrećice praška za pecivo
100 ml ulja
Krema:
1 l punomasnog mlijeka
8 žumanjka
300 g bombona karamel-lješnjak
160 g gustina
170 g šećera
100 g maslaca
200 ml slatkog vrhnja
Za natapanje biskvita:
malo mlijeka + žlica ruma
Ganache:
250 ml slatkog vrhnja
100 g kvalitetne čokolade za kuhanje
100 g noisette čokolade
Priprema karamel kreme:
Zagrijati 1,5 dl mlijeka i preliti preko karamel-lješnjak bombona koje smo stavili u lonac i to zagrijavati na laganoj vatri da se karamele otope.
Od preostale količine mlijeka odvojiti 1 dl mlijeka, a ostalo dodati otopljenim karamelama i zagrijavati (pojačati temperaturu).