SAVRŠENA TORTA OD LJEŠNJAKA I KARAMELE: Nakon pripreme ove ljepotice, slobodno se možete smatrati slastičarom!

Vrhunski sastojci za vrhunsku poslasticu!

Sastojci za biskvit:

8 bjelanjaka
140 g šećera
160 g pečenih mljevenih lješnjaka
2 žlice oštrog brašna
2 žlice kakaa
1/2 vrećice praška za pecivo
100 ml ulja

Krema:

1 l punomasnog mlijeka
8 žumanjka
300 g bombona karamel-lješnjak
160 g gustina
170 g šećera
100 g maslaca
200 ml slatkog vrhnja



Za natapanje biskvita:

malo mlijeka + žlica ruma

Ganache:

250 ml slatkog vrhnja
100 g kvalitetne čokolade za kuhanje
100 g noisette čokolade

Priprema karamel kreme:

Zagrijati 1,5 dl mlijeka i preliti preko karamel-lješnjak bombona koje smo stavili u lonac i to zagrijavati na laganoj vatri da se karamele otope.

Od preostale količine mlijeka odvojiti 1 dl mlijeka, a ostalo dodati otopljenim karamelama i zagrijavati (pojačati temperaturu).

Facebook Comments

Loading...
DIJELI