SAVRŠENO POHANA PILETINA! Držite se ovog recepta i nećete pogriješiti

Ovako pohanoj piletini rijetki odolijevaju. Držite se recepta i nećete pogriješiti!

Sastojci:

1 pile (ili komadi piletine po izboru)
par jaja
brašno
mrvice (mogu i mljeveni krekeri)
parmezan
sol
ulje za prženje


Priprema:

Piletinu očistite, operite, osušite i posolite. Mrvice pomiješajte s ribanim parmezanom, to daje poseban okus, a i miris. Dodajte dobru šaku ribanog parmezana.



Lagano pobrašnite, uvaljajte u jaje pa u mrvice i samo kratko zapržite na ulju zagrijanom na srednjoj vatri, dok se uhvati zlatna korica. Piletinu izvadite iz ulja, stavite na kuhinjski papir da se ulje ocijedi, pa onda sve posložite u posudu za pečenje na koju treba staviti rešetku od kolača, tako da se pri pečenju ulje cijedi, a ne da se kupi u meso.

Poslaganu piletinu pokrijte aluminijskom folijom i pecite 40-ak minuta u dobro zagrijanoj pećnici.

Provjerite čačkalicom ili ražnjićem je li piletina gotova, maknite foliju i pustite da se malo zapeče. Poslužite po želji.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI