Sedma sezona “good Vibrationsa”

Prvi album"'Naxatras" objavili su 2015. godine i broji preko 4 milijuna pogleda na Youtubeu, pa se može reći da je jedno od najpopularnijih izdanja tog žanra uopće

Grčka stoner atrakcija Naxatras, uz nastup zagrebačkih doomera Lord Drunkalot, otvorit će u srijedu, 3. listopada, sedmu sezonu Good Vibrationsa – klupskog programa u Vintage Industrial Baru, najavili su organizatori programa.

John Delias na gitari, Kostas Harizanis na bubnjevima i vokal John Vagenas na basu trio je koji je prije šest godina oformio psihodelični hard rock bend iz Soluna – Naxatras. Prvi album”‘Naxatras” objavili su 2015. godine i broji preko 4 milijuna pogleda na Youtubeu, pa se može reći da je jedno od najpopularnijih izdanja tog žanra uopće.

Uslijedili su album “II” gdje su stilski više zagazili u eksperimentalni space rock i “III” koji je pokupio brojne pohvale od kritike i publike. Nastup u Zagrebu bit će im prvi na novoj europskoj turneji, što je razlog više da se dođe na koncert, poručio je organizator.

Zagrebačka grupa Lord Drunkalot publici će predstaviti svoje eksperimentiranje u psihodeličnim prostranstvima heavy/doom glazbe, najavljeno je.

Otvorenje “broj dva” sezone održat će se u nedjelju, 7. listopada, kada u Močvari sviraju talijanska post punk grupa Soviet Soviet i zagrebački Mr. Albino, najavio je organizator. “Sovietima” će to biti drugi nastup u Zagrebu, a koncert u Močvari je izvrsna prilika za čuti kako zvuči njihov hvaljeni aktualni album “Endless”, kao i stvari s prethodnih izdanja talijanske trojke osnovane 2008. godine u Pesaru.



Good Vibrations će listopad zaključiti koncertom Monumentsa, britanskih prvaka eksperimentalnog i progresivnog metala koji promoviraju novi album “Phronesis”. Podršku će im pružiti danska četvorka VOLA – miks progresivnog rocka, elektronike i industriala, te extreme metala, francuski progresivni metalci Kadinja i finski Atlas, dok će domaće snage predstavljati riječki Kryn.

“Kad smo započinjali cijelu priču 2012. godine, nismo očekivali da ćemo doživjeti sedmu sezonu. Gotovo 150 zagrebačkih Good Vibrationsa je iza nas, a iznimno smo sretni što ćemo ovu sezonu otvoriti uz Naxatras i Lord Drunkalot. Bit će još puno kvalitetnih gostovanja u ovoj sezoni i vjerujem da će svatko s alternativne scene pronaći nešto za sebe”, kazao je jedan od osnivača programa Branimir Kopecky

Facebook Comments

Loading...
DIJELI