SLANO SAVRŠENSTVO: Rolada sa špinatom prava je energetska bomba, donosimo originalni recept!

Upotpunit će vaš zimski ručak!

Sastojci za koru:

150 g brašna

1 žličica soli

1 žličica praška za pecivo



200 g špinata

200 ml mineralne vode

2 žlice ulja

Nadjev:

1 konzerva tunjevine

100 g posne majoneze

1 žličica origana

Priprema:

Skuhajte špinat 15 minuta u slanoj vodi, ocijedite ga i ostavite da se ohladi pa počnite pripremati koru.

Uključite pećnicu da se grije na 200 stupnjeva. U veću posudu usipajte brašno, dodajte žličicu soli i žličicu praška za pecivo pa promiješajte.

Dodajte špinat, sjedinite pa postupno dodajte 200 ml mineralne vode. Na kraju dodajte i 2 žlice ulja, promiješajte pa smjesu izlijte u veći lim podmazan i obložen papirom za pečenje.

Rasporedite smjesu po papiru i stavite da se peče 10 minuta. Kora je tanka pa će biti brzo gotovo. Koru uz pomoć papira uvijte u roladu i umotajte u vlažnu krpu. Odložite da se ohladi, a za to vrijeme pripremite nadjev.

Tunjevinu ocijedite od viška ulja pa je izmiješajte s posnom majonezom i malo origana. Odmotajte koru, lagano je odvojite od papira i namažite nadjev, pazeći da ne idete do ruba da nadjev ne bi curio. Ponovno urolajte u vlažnu krpu i stavite u hladnjak na minimalno tri sata kako bi se sastojci povezali.

Ohlađenu roladu narežite na kolutove i poslužite.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI