ŠNICLE S KAJMAKOM: Ukusne i sočne šnicle idealan su ručak

7dnevno

Mesni odresci na domaći način.

Sastojci:

800 g svinjskog filea


80 g kajmaka

30 g brašna



jaja

30 g krušnih mrvica

ulje, papar

Za tartar:

5 žumanjaka

50 g senfa

litra ulja

70 g kiselih krastavaca

10 g kapara

50 ml bijelog vina

sol

pola limuna

Ostalo:

kajmak

Priprema:

Šniclu izradite batom za meso, jedan rub malo više istanjite kako biste ga kasnije lakše zalijepiti kad se urola. Uz deblji rub rasporedite kajmak te oblikujte u valjak.

Šniclu uvijte u rolu, a viškove sa strane stisnite prema unutra, kako vam kajmak ne bi curio. Punjeno meso uvaljajte u brašno pa umočite u jaje i mrvice te pecite u vreloj, dubokoj masnoći.

Poslužite uz tartar koji se spravlja od navedenih sastojaka.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI