Splitski HNK se ispričao Josipi Lisac

U petak se splitski HNK ispričao glazbenicima Josipi Lisac i Ivici Krajaču zbog prvobitne namjere da se naslov njihove pjesme “O jednoj mladosti” koristi i kao naslov nedavne baletne premijere ove kazališne kuće, čime bi se prekršila autorska prava.

“Hrvatsko narodno kazalište Split upućuje javnu ispriku gospođi Josipi Lisac i gospodinu Ivici Krajaču, nositeljima autorskih prava na pjesmi ‘O jednoj mladosti’, zbog namjere uvrštavanja predmetne pjesme u baletnu predstavu, održanu 31. svibnja i 1. lipnja te zbog namjere korištenja imena predmetne pjesme u naslovu predstave, kao i zbog korištenja imena predmetne pjesme u najavama premijere,” navodi se kratkom priopćenju splitskog HNK-a.

Hrvatsko narodno kazalište (HNK) Split u petak 31. svibnja ove godine izvelo je premijeru “Balet o mladosti” u koreografiji Igora Kirova i uz glazbu šlagera i šansona domaće glazbe šezdesetih godina prošloga stoljeća i dramaturgiju Gorana Golovka.

Prvobitno je ova baletna premijera najavljena pod naslovom “Balet o jednoj mladosti”, a naslov je promijenjen na traženje vlasnika autorskih prava pjesme “O jednoj mladosti”, priopćili su iz splitskog HNK. Ta pjesma nije izvedena u sklopu predstave.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI