Stanlio i Olio u Kinoteci

U srijedu se prikazuju Sinovi pustinje (1933.) Williama A. Seitera, priča o tome kako su Stanlio i Olio pokušali prevariti žene, ali su doslovno doživjeli brodolom i zapleli se u mrežu vlastitih laži

Zagrebačko kino Kinoteka od utorka prikazuje ciklus filmova najslavnijeg komičarskog dvojca u povijesti filma – smušenog mršavka Stana Laurela i pompoznog debeljka Olivera Hardyja, koji donosi pet njihovih odabranih ostvarenja, a na samom kraju i premijeru njima posvećenog biografskog filma biografskog filma u režiji Johna S. Bairda.

Filmski tjedan koji će podsjetiti na par koji je obilježio razdoblje nijemog i početak zvučnog filma, otvaraju Leteći đavolčići (1939.) A. Edwarda Sutherlanda, u kojemu se dvojac pridružuje Legiji stranaca kako bi Olio lakše prebolio nesretnu ljubav, no završavaju u Maroku pod optužbama za dezerterstvo i osuđeni su na smrt, od čega ih spasi krađa aviona.

U srijedu se prikazuju Sinovi pustinje (1933.) Williama A. Seitera, priča o tome kako su Stanlio i Olio pokušali prevariti žene, ali su doslovno doživjeli brodolom i zapleli se u mrežu vlastitih laži, a dan kasnije Naši odnosi (1936.) Harryja Lachmana, klasična MGM-ova komedija o ponovnom susretu dva para izgubljenih jednojajčanih blizanaca, vrijednom prstenu, nekoliko slučajeva zamjene identiteta i gangsterima.

U petak su na programu dva filma – Glazbena kutija (1932.) u režiji Jamesa Parrota, koji dvojac prati u njihovoj ulozi dostavljača koji pokušavaju izvršiti naizgled jednostavnu dostavu klavira, te slapstick komedija Stanlio i Olio na Divljem zapadu (1937.) Jamesa W. Hornea, gdje obavljaju ‘poslić’ za bogatog vlasnika rudnika zlata.

Program završava u utorak, 23. travnja, premijerom recentnog filma Stanlio i Olio (2018.), u kojemu Steven Coogan i John C. Reilly tumače te filmske ikone u priči o njihovoj oproštajnoj turneji po Velikoj Britaniji i Irskoj.Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI