‘SVE ŠTO ČITATE O OBNOVI JE LAŽ!’ Mirna Berend udarila na gradonačelnicu: ‘Pa gdje živi, možda je iselila iz Petrinje?’

Foto:Pixsell

U razgovoru za Story Beremd je progovorila o procesu obnove svoje kuće te priznala kako je cijelu obnovu odradila sama.

”U Petrinji je moja radionica, tu je moj posao. Obnova napreduje tako što sam sve napravila sama. Dakle, nitko nije došao i pitao treba li nam što. Na svu sreću kod mene se radi o drvenom imanju s drvenom kućom pa je nemoguće srušiti. No, sve ostalo je uništeno. Krov, dimnjak, televizija, laptop, telefon, naprosto je sve razbijeno. Materijal, dijelovi za sastavljanje mog nakita, kristali, kreme, sve je popucalo i padalo s polica. Radim na tome da sve vratim, ali naravno bez pomoći grada, a kamoli države.

Alergična sam na bajke koje gledam u medijima, to je pretužno. Tko želi saznati istinu neko dođe u Petrinju i vidi sam kakvo je stanje. Ovdje se ne radi ništa! Pomažemo jedni drugima, neki privatnici i udruge su uključeni, čak smo sami napravili djeci klizalište, ni to grad nije bio sposoban napraviti”, rekla je Mirna navodeći da je sve što se u medijima tvrdi o obnovi smiješna laž.


”Potres je razotkrio i lopovluk 1991. godine. Kritički se osvrnula i na gradonačelnicu Petrinje Magdalenu Komes, koja je pohvalila Vladu za obnovu grada, premda obnovi nema ni traga, ni glasa.

”Žena koja je gradonačelnica ovog grada danas je izjavila da je preponosna na rad Vlade Republike Hrvatske. Pohvaljuje ih i opravdava što nema obnove. Gdje ta žena živi? Možda je odselila iz Petrinje?”, zapitala se Mirna Berend. 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI