Svjetski virtuoz Antonio Rey u Zagrebu

Ovaj glazbeni virtuoz ostvario je zavidnu karijeru kako na nacionalnoj tako i na međunarodnoj razini izvodeći najznačajnija glazbena djela, te surađujući s ostalim španjolskim zvijezdama kao što su Diego El Cigala, Tony Rey i Antonio Canales

Jedan od vodećih svjetskih flamenco gitarista, španjolski gitarist Antonio Rey održat će 3. travnja koncert u zagrebačkom hotelu Westin u sklopu Zagreb Guitar Festivala, kao glavna zvijezda Flamenco nighta na festivalu, priopćilo je veleposlanstvo Španjolske u Zagrebu.

„Ovaj glazbeni virtuoz ostvario je zavidnu karijeru kako na nacionalnoj tako i na međunarodnoj razini izvodeći najznačajnija glazbena djela, te surađujući s ostalim španjolskim zvijezdama kao što su Diego El Cigala, Tony Rey i Antonio Canales“, ističe se u priopćenju španjolskog Veleposlanstva.

Peto izdanje Zagreb Guitar Festivala održat će se od 31. ožujka do 6. travnja na nekoliko zagrebačkih lokacija, a okupit će vodeće svjetske gitariste iz raznih umjetničkih žanrova.

Zagreb Guitar Festival jedinstvena je kulturna manifestaciji na kojoj će ljubitelji kvalitetne glazbe uživati u nastupima renomiranih izvođača. Večernji koncerti pod nazivom “All Stars” tematski su podijeljeni na Gipsy night, Brazilian night, Tango night, Flamenco night i Eurostrings night.

Na prvoj tematskoj večeri Gipsy night, 31. ožujka u Kristalnoj dvorani hotela Westin nastupit će Stochelo Rosenberg i Mate Matišić.Dan kasnije na istom mjestu koncert će održati brazilski gitarist Yamand Costa na tematskoj večeri Brazilian night. Costa već godinama puni dvorane diljem Sjeverne i Južne Amerike, a u Europu prvi put stiže baš zbog nastupa na Zagreb Guitar Festivalu, nakon čega nastavlja s europskom turnejom.

Tango night u ritmovima umjetničkog dua Bandini i Chiacchiaretta na rasporedu je 2. travnja u Mimari, dok će flamenco virtuoz Antonio Rey nastupiti 3. travnja u Westinu kao glavna zvijezda Flamenco night-a.

Također u Mimari 5. travnja nastupit će Aniello Desiderio na večeri Eurostringsa.

Zagreb Guitar Festival završava 6. travnja, završnicom međunarodnog natjecanja i svečanom dodjelom nagrada.

U izvedbama gitarističkih virtuoza, osim u Zagrebu, uživat će publika i diljem Hrvatske.

U sklopu Zagreb Guitar Festivala 3. travnja održat će se koncerti u Varaždinu, Karlovcu, Križevcima, Osijeku, Opatiji, Mariji Bistrici i Velikoj Gorici, gdje će svirati pobjednici deset europskih gitarističkih festivala.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI