TAJNA SAVRŠENOG GROFOVSKOG GULAŠA: Pripremite ga po tradicionalnom receptu iz kninskog zaleđa

Tradicionalno jelo koje se priprema u kraju oko Knina.

Sastojci:

1 kg divljači
300 g luka
100 g dimljene pancete
4-5 češnjeva češnjaka
peršin
100 g suhih šljiva
2 lovorova lista
1-2 grančice ružmarina
400 ml crnog vina
maslinovo ulje
1 listić kadulje
papar, sol
ljute papričice

Priprema:

Meso divljači izrežite na kocke i marinirajte (vinski ocat, voda, lovorov list, ružmarin, sol i luk). Ostavite da se marinira preko noći. Na maslinovu ulju propržite sitno rezani luk i pancetu rezanu na kockice. Kada luk uvene, dodajte dio sjeckanog češnjaka i peršina i meso.



Meso pirjajte u vlastitom soku. Kada iz mesa ispari tekućina, dodajte ostatak sjeckanog češnjaka i peršina. Dolijte vino, kratko propirjajte, a zatim dolijte i temeljac. Začinite solju i papričicom, dodajte lovorov list, ružmarin i kadulju. Pirjajte dok meso ne omekša. Po potrebi dolijevajte temeljac. Kad je meso gotovo, poslužite ga uz knedle.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI