TRAGEDIJA U ROVINJU: Preminuo vlasnik Yammat FM-a Alen Balen

yammat

U petak u popodnevnim satima, u Rovinju je preminuo  vlasnik i direktor Yammat FM radija Alen Balen. Kako se doznaje, Balen je u Rovinju bio jedan od sudionika na Danima komunikacija, koji su započeli jučer.

“Policija je u 17:10 zaprimila dojavu od Hitne medicinske pomoći da su oni oko 16:00 sati reanimirali mušku osobu, hrvatskog državljanina, na parkiralištu hotela Lone, no nažalost, osoba je preminula”, rekli su nam iz PU istarske o ovom tragičnom događaju.

U svijet radijskih medija Balen ulazi kao DJ na Radiju 1 i spiker na Radiju 101. Paralelno s Radijem 1/101 počinje „vrtiti“ ploče u tada novom klubu Aquarius na Jarunskom jezeru. Klub ubrzo pokreće vlastitu diskografsku etiketu postavljajući temelje za glazbeno-klupsku priču koja će ostaviti neizbirisiv trag u kulturnom, glazbenom i zabavnom životu Zagreba. U Aquariusu kao producent/nakladnik strastveno realizira projekte uz koje će vezati sve svoje profesionalne, kulturne, civilizacijske i glazbene svjetonazore.

Krajem 90-ih upoznaje svijet audiovizualne postprodukcije, u Ater studio. Tamo doznaje sve o filmu, filmskoj montaži, obradi zvuka i slike, sinkronizaciji crtića kao i o brojnim tv reklamama i dokumentarcima. Iskustva koja je ranije stekao u svijetu glazbenog izdavaštva (PolyGram/Island) obogaćuje i upotpunjuje kroz suradnju s najvećim filmskim kompanijama (Disney/Pixar/Universal) za koje je radio na njihovim hit-naslovima, u trenucima kada crtići po prvi puta progovaraju hrvatskim jezikom.

Radio je kao manager grupe Jinx, te je aktivno u glazbi djelovao i diskografski, kroz etiketu Yammat records, na kojoj objavljuje Yammat, Nipplepeople, Mikija Solusa, Ivanu Rushaidat & Rakete, Florijan, Das Wegas i slične izvođače.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI